Защо нямам късмет - въпросът, който всеки си е задавал поне веднъж

20350
Защо нямам късмет - въпросът, който всеки си е задавал поне веднъж
Снимка: StockSnap / Pixabay

Чувствате ли се тотално нещастен в момента или ви се е случвало поне веднъж в живота? Мислите ли, че духат благоприятни ветрове за всички, но не и за вас? Чуйте тази история.

Цитира се от Дж. К. Роулинг, авторката на историята за Хари Потър в книгата „Приказките на Бард Бийдли“. Накратко и ние ще ви я разкажем, тук.

Ако решите да прочетете тази история не само с ума си, но и със сърцето си, това може изцяло да промени начина ви на мислене за вас самите и живота ви.

Фонтанът на щастието

На едно място имало вълшебен фонтан, който веднъж годишно пускал зад стената си избраник, който можел да се измие във водите му и да живее щастливо до края на живота си.

Около стената имало тълпи, защото хората обикновено търсели щастието навън и се надяват просто някой да им го даде.

Този път в тълпата освен обикновени простосмъртни имало и три магьосници, защото и най-голямата магия не може да направи никого щастлив.

Едната се разболяла, така, че никой не можел да я излекува, другата загубилата цялото си имущество и магическата си пръчка, а третата страдала от неосъществена и несподелена любов.

Трите заедно с един тъжен рицар тръгнали да търсят късмета си, вярвайки, че той се крие зад вълшебен фонтан.

Разбрали се заедно хванати за ръце да минат зад фонтана, когато се появи отвора. Лошият късмет или просто къръщината накарали и мрачния рицар да се хване за мантията на една от трите и заедно с тях да се озове отстрани на щастливата чешма.

Носете тези 5 неща в джоба си, ако искате да имате КЪСМЕТ

Пътят към щастието

След първоначалния ужас и четиримата се придвижили напред и се натъкнали на първото си препятствие. Това бил огромен червей, който не можел нито да бъде победен с меч, нито да бъде заобиколен. Той им казал: „Заплатете ми с вкуса на болката си“. Когато една от вещиците започнала да плаче от отчаяние, червеят погълнал сълзата й и си тръгнал.

Четиримата продължили по пътя. Сега трябвало да се изскачат хълм. На половината път нагоре по склона му били гравирани думите: „Плати ми с плодовете на труда си“. Там оставили монета, но това не помогнало. Въпреки че вървели и вървели без да спират, те не се приближавали към върха, а само отслабвали и губели силите си.

Когато силите ги напуснали до такава степен, че били готови да се предадат, една от вещиците избърсала потта от челото си… Щом капчиците пот паднали на земята, надписът изведнъж изчезна и върхът сякаш бил на една ръка разстояние.

След малко видели чешма. За да се насити с нея, човек трябвало да прекоси потока, в който имало надпис: „Плати ми със съкровището от миналото си“. Въпреки че се опитвали да го преплуват, било безполезно да го прескачат.

Вещицата, нещастно влюбена, извадила от паметта си спомените за щастливи моменти, прекарани с любимия й и ги хвърлила в потока. Водата ги помела възможно най-бързо и те прекосили потока леко и безпроблемно. И така те стигнали до фонтан, който трябвало да донесе щастие на един от тях.

8 предмета, които ще ви донесат късмет

Кой ще се къпе в омагьосания фонтан?

Преди да решат на кого ще бъде предоставена честта да влезе във фонтана, болната вещица, изтощена от дългото си пътуване и емоции, починала и било невъзможно да се върне към живота. Тримата останали благородно решили нея да хвърлят в прекрасната вода, въпреки че тя отказвала да помръдне. Тогава една от другите вещица взела билките и с пръски от лековитата вода й дала да пие. Болната се издигна по чудо и нещо повече - умората и всички симптоми на болестта, които я довели до тук, изчезнали.

Тя вече не се нуждаела от чудотворния фонтан, точно като онази, която внезапно открила своите лечителски таланти и съзнанието, че благодарение на този дар лесно ще си върне загубеното имущество.

Потокът, в който третата вещица хвърлила спомените си, измил нейните съжаления и тревоги. Тя осъзнала, че любовникът й е лицемер и грешник и че съдбата, освобождавайки я от него, й прави услуга.

Така останал рицарят.

Именно той трябвало да се изкъпе в чудотворния фонтан. Когато излязъл от него, се хвърли в краката на току-що изгубилата спомените за нещастна любов и я помоли да се омъжи за него.

И четиримата заживяха щастливо до края на дните си.

Какво ще извлечеш от тази мъдра приказка?

Вземете каквото искате, но запомнете: Ако искате щастие и късмет в живота, няма да бягате от болката, а трябва да я изразите; Няма да бягате от работа, защото потта е неделима част от човешкия живот; Не може да живеете само със спомени - ако те са в тежест. „Хвърлете ги в потока“ и продължавай да вървите напред!

В заключение:

Никой вълшебен фонтан няма да ви даде това, което можете да си дадете сами.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Какво трябва да се яде първо на Великден и в колко часа се разговява

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Защо 6-ти май е ден на Българската армия?

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com