Защо опитните домакини не слагат куфара върху леглото в хотела?

3386
Защо опитните домакини не слагат куфара върху леглото в хотела?
Снимка: iStock/Guliver

Неприятните изненади, които ви очакват в хотелската стая, могат на практика да провалят мечтаната и дългоочакваната ви почивка. Най-често те са свързани с недостатъчното ниво на вътрешна чистота. Опитните туристи започват с обстойна инспекция и предприемат една важна стъпка. Разберете защо пренасят куфара до банята и го поставят във ваната. Направете същото следващия път!

Сложете куфара си в банята

Когато избираме хотел, сме склонни да разчитаме на красивите снимки в интернет. Трудно е да видим мръсотията и замърсяванията в тях. В действителност не всяка повърхност, мебел и ъгъл е старателно почистена или дезинфекцирана. 

Най-често, когато прекрачим прага на хотелската стая, оставяме куфарите си на пода или ги поставяме на леглото, за да ни е по-лесно да разопаковаме нещата, които сме взели със себе си.

За да избегнете попадането на яйца на дървеници в донесения от вас багаж, е добре да го поставите в банята на хотела като профилактична мярка. Изчислено е, че вероятността да бъдат открити паразити в това помещение е много по-малка, отколкото в останалата част. 

Предметите в хотелската стая, които е по-добре да не докосвате

Можете да разберете дали в хотела има дървеници по следния начин:

Първият признак за наличието на паразити в хотелската стая е миризмата. Ако при влизане в стаята усетите специфична миризма на кориандър или гниещи малини, вероятно има дървеници. 
Тези малки паразити се хранят с мъртва кожа и кръв на хора и други дребни бозайници. Ухапването им е почти незабележимо, но причинява притеснителни симптоми и водят до развитие на болестни състояния.

Друг признак за нежелани съквартиранти са малки черни точки върху светъл килим, по-конкретно там, където той се среща със стената. Най-често това са засъхнали следи от кръв, оставени от дървениците. Подобна находка в близост до мебелите невинаги означава мръсотия, а останки от изхвърлени от вредителите обвивки.

Проверката на чистотата в хотелска стая е най-добре да започне с обстоен преглед на леглото. Трябва да извършим щателна проверка матрака, облегалката за глава и всички възможни вдлъбнатини. На следващия етап преминаваме към завесите, покривките, рамките на картините и пространството за дрехи зад шкафовете и в гардеробите.

Ето как няма да пренесете дървеници у дома

Когато престоят ви в хотела приключи, е добре да направите обстоен преглед на куфара си в неутрална среда. Ако той е бил изложен на въздействието на дървеници, може по невнимание да ги донесете обратно като нежелан сувенир от пътуването. 

Изхвърлянето на дървениците от дома ви ще бъде много по-трудна задача, отколкото изглежда. Преди да стъпите в дома си, е добре да изтръскате добре куфара си или, ако е възможно, да изпразните вътрешността му с прахосмукачка. От съображения за безопасност е добре да използвате първите няколко минути след пристигането си, за да изперете дрехите. Дрехите, които вече се намират в куфара, трябва да се изперат за поне два часа при температура от поне 50-60 °C.

Ето защо не е добре да си взимате вана в хотелска стая

Най-мръсното нещо в една хотелска стая

Много хора предполагат, че един от не толкова старателно почистваните предмети в хотелската стая ще бъде тоалетната. За мнозина е огромна изненада, че най-мръсното нещо е дистанционното управление на телевизора. 

Екипът по почистването не отделя достатъчно време за щателна дезинфекция на всеки предмет. Ако искате безопасно да използвате съоръжението за смяна на каналите, струва си да вземете със себе си дезинфекциращи кърпички. Те са полезни и за избърсване на контактите, превключвателите и дръжките.

Едно от местата, които са склонни да се замърсяват, е подът, по-конкретно килимът, който лежи върху него. Дори на пръв поглед да няма петна по пода, това не означава, че той е чист. Много вещества се характеризират с това, че не оставят видима следа след изсъхване. Това означава, че никога не трябва да ходим боси в хотелската стая. Джапанки, чехли или калцуни е решението за вас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Изследователи: Лимбалните кръгове са добър показател за сърдечносъдовото здраве

Изследователи: Използването на белина е свързано с по-голям риск от смъртоносно белодробно заболяване

Има ли безценно цвете и кои са най-скъпите цветя в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Кога се приготвят козунаци за Великден?
Кога се приготвят козунаци за Великден?

Тази година православните християни ще празнуват Великден на 5 май. Сега е най-доброто време да се подготвите спокойно за празника и без да бързате. Седмицата,...