Защо трябва да спрете да използвате сух шампоан

1462
Защо трябва да спрете да използвате сух шампоан
Снимка: iStock

Сухият шампоан може да е лесният изход в екстремни ситуации или спасителят при спешни случаи, но не е точно здравословен и определено може да увреди косата ви. Хората по целия свят, от професионалисти по грижа за косата до блогъри за красота, се възхищават за различните предимства на сухия шампоан откакто той се появи на пазара. Този шампоан може да помогне за възстановяване на отпуснатата коса, да абсорбира излишното масло от скалпа и да придаде на косата чист вид. Но като много други продукти за грижа за косата, сухият шампоан има повече, отколкото изглежда. Докато повечето хора са запознати с употребата и ползите от този продукт за грижа за косата, сравнително малко са наясно с потенциалните вредни ефекти.

Притъпява естествения блясък на косата

Как да използвате сух шампоан?

Сухият шампоан е предназначен за бързо освежаване на косата, например когато нямате време да я измиете. Козметиката, освен че освежава ...

Един възможен отрицателен ефект на сухия шампоан е, че той притъпява естествения блясък на косата. Сухият шампоан съдържа химикали, които могат да лишат косата от естествения й блясък, оставяйки я да изглежда скучна и безжизнена.

Пъпки по скалпа

Маслото или себумът запушват порите на скалпа и причиняват обриви. Редовното миене на косата с шампоан е добър подход за предпазване от пъпки на скалпа. Използването на сух шампоан вместо редовното миене на косата прави скалпа ви по-податлив на проблеми като пъпки и акне.

Сърбеж и зачервяване на скалпа

Сухият шампоан причинява сърбеж и зачервяване на скалпа. Съставките на сухия шампоан позволяват да се абсорбира излишното масло върху скалпа, но по този начин дразнят скалпа, причинявайки сърбеж и зачервяване.

Какви са предимствата и недостатъците на сухите шампоани за коса

На сутринта нямате достатъчно време да измиете, подсушите и оформите косата си? Няма проблем, сухият шампоан винаги ще ви спаси! Вече о...

Причина за пърхот

Сухият шампоан и пърхотът не са пряко свързани. Натрупването на скалпа, от друга страна, е една от причините за пърхот, с непряка връзка. Редовната употреба на сух шампоан увеличава вероятността от натрупване на пърхот по скалпа. За да избегнете това, трябва да използвате сух шампоан само когато е абсолютно „необходимо“.

Предизвиква натрупване на скалпа

За да премахнете замърсяванията, мъртвите кожни клетки, частиците мръсотия и токсините от скалпа си, измийте косата си с хладка вода и обикновен шампоан. Неспазването на това може да доведе до натрупване на скалпа, което може да доведе до загуба на коса, пърхот и други проблеми. За да се отървете от това натрупване на скалпа си, трябва да миете косата си от време на време и да използвате обикновен шампоан поне веднъж или два пъти седмично. Въпреки това, повечето хора използват сухия шампоан неправилно .

Ако все пак държите да използвате сух шампоан, се уверете че го използвате правилно. В противен случай рискувате да навредите на косата и скалпа си!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как най-бързо да почистим надраскани очила?

Най-големите грешки при обзавеждането на всекидневната

На коя посока е най-правилно да спите според фън шуй?

ВВС: Ежедневно пушещите канабис са повече от пиещите в САЩ

Нощувка за 50 000 долара: Ето как изглежда най-скъпата подводна хотелска стая (ВИДЕО)

5 неща, от които един мъж се страхува най-много в една връзка

Всеки футболист иска ТЯ да им свири мачовете - най-секси съдийката на планетата (СНИМКИ)

Пътят към енергия, здраве и жизненост: Как да ускорим метаболизма след 35 години

Без месо и риба: 5 правила за хранене за вегани

Променяш света, ако си оправиш леглото: Вдъхновяващата реч на един адмирал (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com