Защото пием бира от хилядолетия и лятото заслужава ново свежо пиво

5905
Защото пием бира от хилядолетия и лятото заслужава ново свежо пиво
Снимка: Пиринско

Юли месец. Лятото е в разгара си. Слънцето мощно огрява улици и поляни. Разхождате се и неусетно се сещате. Там някъде има напитка, която ще ви накара да се усмихнете. Питие, което ще утоли жаждата ви и приятно омае с тръпчивия си вкус на хмел. Знаете, че в лятната омара това е напитката, от която се нуждаете. След първата глътка осъзнавате, че сте взели правилното решение.

И много добре знаете за какво говорим. Бирата винаги е била част от живота на хората, за да стигнем до днес, когато утолява жаждата на милиони. Спокойно можем да кажем, че от както има цивилизация, оттогава има и бира. А дали не и от по-рано!? Химически тестове на антични съдове показват, че бира се е произвеждала преди цели 7 000 години. Само преди няколко месеца беше съобщено, че в Северен Китай са открити археологически доказателства за може би една от най-старите микропивоварни в света. С помощта на въглероден анализ учените отбелязват, че останките са от преди 4 900-5 400 години.

Да, бирата и днес е важна част от културата на съвременния човек и една от най-разпространените напитки в Европа. Технологията непрекъснато се усъвършенства, а пивоварните се надпреварват в постигането на вкуса, който ще зарадва ценители и достигне до любители.

Една-две бири на ден предпазват от инфаркт

Една или две бири на ден могат да предпазят сърцето от инфаркт, посочват изследователи, цитирани от британския в. „Индипендънт&ld...

Сега "Пиринско Младо Пиво" е едно от тези успешни нововъведения, които ще направят лятото ни кристално свежо, а пиенето на бира ще превърнат в още по-голямо удоволствие. Примамливото в новото попълнение на пивоварните на „Карлсберг България“ е, че "Пиринско Младо Пиво" е непастьоризирана светла бира с бистра и пивка течност. Алкохолното съдържание е 4,4%, а трайността само 8 седмици.

Трябва да отбележим, че липсата на пастьоризация запазва първичната свежест на пивото за сметка на трайността му. Характерно за „Пиринско Младо Пиво“ е различният технологичен процес на пивопроизводство, при който се прилага микрофилтрация вместо топлинна пастьоризация, която по принцип е типична за стандартните видове светло пиво. Методът на микрофилтрацията осигурява стабилна трайност и максимално запазване на свежия аромат и вкусовите качества на течността.

При производството на "Младо пиво" се използва специален филтър, който пречиства течността, за да бъде тя кристално бистра и пивка, и същевременно спомага за запазване на свежестта й до 8 седмици. Заради тези си качества и съответните изисквания за прецизно съхранение на пивото „Пиринско Младо Пиво“ се предлага единствено в стъклена бутилка от половин литър.

Не може да забравим, че в състава на „Пиринско Младо Пиво“ има три вида хмел. Два от сортовете допринасят за леката и приятна горчивина, а един сорт в добавка - за свежия хмелов аромат. А сега, за радост на всички любители на бирения вкус, свежото допълнение в портфолиото на „Карлсберг България“ е вече на пазара, предлагано на достъпна цена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com