Знаците, че любовта си отива

26866
Знаците, че любовта си отива
Снимка: iStock/Guliver

В света на човешките взаимоотношения често се случва любовта да е отминала. Двойката продължава да живее по инерция, хората свикват един с друг, погрешно приемайки това че са заедно, като резултат от искрени чувства. Охлаждането на партньорите един към друг е естествено, когато един от тях е извършил предателство, в този случай прекъсването на отношенията е напълно оправдана стъпка.

От друга страна, ако общуването им не е засенчено от нищо, а чувствата са избледнели, какъв е да продължат тази връзка? Кризата във взаимоотношенията може да дойде всеки момент, важно е само да разберем кога. Нека видим кои са знаците, че любовта си отива:

10 тайни на двойките, които остават заедно за цял живот

Всеки един човек ще се съгласи, че дълготрайните отношения изискват постоянна работа и полагане на усилия. Ето и 10 неща, които двойкит...

1.     Раздразнение – Буквално всичко започва да ви  дразни  у другия (поведение, навици, мирис, изражение на лицето).

2.     Нежелание да прекарвате времето си заедно - съвместното свободно време вече не  ви радва, удоволствието от общуването изчезва. Човек губи желание да се втурне от работа вкъщи при любимия, все по-често е сам или в приятелска компания. Колкото по-голямо е разстоянието между партньорите, толкова по-удобно е за всеки от тях.

3.     Дистанция от партньора - хората вече не споделят своите впечатления, мисли един с друг, говорят по-малко.

4.      Визуалният контакт престава. Хората се гледат по-малко, опитват се да правят без да се докосват.

5.     Липса на съвместни планове и желание за изграждането им.

5 знака, че го обичате твърде много и това съсипва живота ви

Голяма част от жените се влюбват безразсъдно и дори не осъзнават негативното въздействие на любовта върху тяхното здраве и благополучие...

6.      Сексът не носи удоволствие, възприема се като задължение. Или има пълна липса на сексуално влечение един към друг.

7.     Кавгите вече не предизвикват емоционална реакция. Страстта се заменя с безразличие. Няма желание да се разбере ситуацията, да се сключи мир.

8.     Липса на мисли за партньора - ако по-рано целият ви мисловен процес е бил посветен на него, сега дори за цял ден никога не можете да го запомните. Преживяванията на отсрещния човек, неговите тревоги, възгледи вече не предизвикват интерес, нямате желание да се грижите за него.

Ако се съмнявате дали все още обичате съпруга или съпругата си, достатъчно е да си представите, че се е разболял много. Ако нямате желание да се грижите за него, да жертвате себе си и времето си в името на грижата за този човек, тогава чувствата ви са загубили своята дълбочина или са изчезнали напълно.

Ако любовта е прераснала в навик, няма смисъл да се опитвате да поддържате тази връзка. Такова общуване носи само болка. Човек съвсем естествено изпитва страх от самота. Трябва  обаче да намерите сили да пуснете старото, в противен случай новото никога няма да дойде. Няма нужда да се измъчвате, ако чувствата са изстинали. Не е лесно да се сбогувате с човек, с когото са свързани много приятни спомени, но трябва да го направите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com