Знаете ли кой е най-големият аквапарк в Европа?

14329
Знаете ли кой е най-големият аквапарк в Европа?
Снимка: iStock/Guliver

Siam Park на испанския остров Тенерифе е най-големият открит воден парк в Европа и неколкократно печели 1-во място в класацията Travellers' Choice на популярния туристически портал TripAdvisor. Това означава, че туристите от цял ​​свят го смятат за най-добрия! От почти 20 000 отзива, 72% му дават най-висока оценка. Общата му площ е 185 хиляди кв. м.

„Сиам парк“ е открит на 17 септември 2008 г. Това е едно от най-популярните места сред туристите както в летния сезон, така и зимно време. На входа на най-големия аквапарк в Европа всеки може да се полюбува на тюлени. На всеки посетител по желание се прави снимка, която в края на разходката може да бъде купена за 6 евро.

Това е основният воден увеселителен парк на острова. Разположен е в селището Коста Адехе, близо до популярните курорти „Лас Америкас“ и „Лос Кристианос“. Потопен е в зеленината на тропически растения. Впечатляваща е архитектурата в тайландски стил – сградите в парка копират известни древни забележителности на Тайланд.

Територията на най-големия аквапарк в Европа разполага с всичко, което осигурява комфортен престой: плажове с безплатни шезлонги и чадъри, спасителни жилетки за деца, безплатен Wi-Fi навсякъде, паркинг за автомобили (3 евро за целия ден), наем на кърпа и кутия за Вашите ценни вещи (от 3 до 5 евро), безплатни душове и тоалетни, магазини, множество барове и ресторанти.

Общо „Сиам Парк“ има 15 водни атракции. Специално внимание заслужава „Плажът с голям басейн и вълни" - това е открит басейн с прилежащ плаж. Последните 20 минути на всеки час изкуствено се пуска вълна, чиято височина достига 3 метра.

Водата в басейните и пързалките се затопля до +24 °C. В парка е монтирана специална инсталация за обезсоляването й, а след източване на басейните се използва за поливане на тропическите растения, растящи в целия аквапарк.

Кои са най-страшните водни пързалки?

Siam Park е завладян от тайландската тема. Конструкторът на парка Кристоф Кислинг е получил специално разрешение от тайландското кралско семейство за използване на названието на държавата и тематиката й. Той обаче не се вслушал в желанията да копира точно дворците, храмовете и статуите на Буда – ето защо всички сгради в „Сиам Парк“ са плод на фантазията.

Които водни дейности не могат да бъдат открити в най-големия аквапарк в Европа, ще бъде трудно да се намерят другаде. Налице са състезателни пързалки с шест ленти и двойни въртележки, които се въртят разнопосочно. По вертикалната водна пързалка с прозрачни стени "Кулата на силата" ще прелетите покрай акули и скатове. А през 2012 г. в парка е изградена пързалка с дължина 200 м. Любителите на по-спокойните почивки могат да карат салове по реката, а за децата има зона за игра Lost City със 120 различни игри.

Ресторантите в парка предлагат на посетителите не само тайландски блюда, но и традиционни ястия като пържени картофи.

„Сиам Парк“ е световен рекордьор в няколко категории наведнъж. „Ленивата река" тук има най-високо издигане – до 8 метра. В него можете да сърфирате по най-високата изкуствено образувана вълна в целия свят (около 3 м). В най-големия аквапарк в Европа се намира и най-голямата сграда в тайландски стил извън Азия. И накрая, тук е най-голямата скулптура на дракон в света. Паркът е построен на хълм, а пързалките му повтарят чертите на пейзажа. Самият главен конструктор нарича Siam Park „първият климатизиран воден парк на открито в света“. За пестене на прясна вода на острова в парка е монтирана инсталация за обезсоляване, през която ежедневно преминават приблизително 700 куб. м морска вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com