Знаете ли колко ток харчи една сушилня?

38099
Знаете ли колко ток харчи една сушилня?
Снимка: iStock

Сушилнята е предимство за малкия дом, който не разполага с място за сушене на прането. Тя е улеснение за домакинята особено при многочленно семейство с няколко деца, при които прането и сушенето са не просто ежедневие, а често и многократно необходими на ден.

Сушилнята има своите предимства и недостатъци, както всеки електрически уред за дома, и се смята за неоправдан разход от някои домакинства, поради високата си цена и голямата консумация на електроенергия. Колко ток харчи една сушилня реално и струва ли си инвестицията, преценете сами, като се запознаете с плюсовете и минусите от закупуването на сушилня за дома.

Дрехите които задължително трябва да държите далеч от сушилнята

1. Сутиени Един от най-бързите начини да съсипете любимия си сутиен, е като го пъхнете в сушилнята, защото грубото движение на машинат...

Предимства на сушилнята

  • Очевидно основното предимство е, че дрехите излизат сухи и няма нужда от място за простор или от време за сушенето им. За многодетните семейства, както и за притежателите на гарсониера, тя е необходима, дори да консумира много ток.
  • Сушилнята определено прави дрехите особено хавлиите по-меки и пухкави, не позволява избеляването на цвета на тъканите, каквото се случва при сушене на пряка слънчева светлина на простори.
  • Дрехите не поемат прах и неприятни миризми, както би могло да се случи при сушене вътре в дома или на терасата.

Тези предимства обаче не елиминират притеснението на домакинствата от това колко ток харчи една сушилня – въпрос, който е съществен особено при инфлация и растящи цени на електрическата енергия.

Недостатъци на сушилнята

  • Освен въпросът колко ток харчи една сушилня следва да се интересувате и каква е пазарната ѝ цена. Високата цена на машината е недостатък при ограничен бюджет.
  • Размерите ѝ също не са малки, което означава, че заема площ от и без това малката жилищна, с която разполагат много семейства. Оптимален вариант е пералня машина и сушилня в едно – решение, което ще спести място в жилището и средства от закупуването на два отделни уреда.
  • Друг недостатък на сушилнята е, че при неправилна употреба или неумело боравене с нея, тя може да увреди тъканите и дрехите да бъдат накъсани или да се свият. Този недостатък може да бъде избегнат с внимателно запознаване с инструкциите за експлоатация и стриктното им следване.
  • Значителен недостатък на някои уреди е необходимостта от отдушник или прозорец до уреда, през който да се извежда навън парата.

Колко ток харчи една сушилня?

Трикове за по-ефективно сушене на дрехите в сушилнята

Всеки ден ни остава време само за спешните неща, а сушилнята може да бъде идеалният уред за спестяване на време. Начинът на използване...

Ако въпросът колко ток харчи една сушилня е от първостепенно значение за вас, погледнете кутията на уреда, инструкциите му или описанието в онлайн магазина, който я предлага. Там е посочена точната консумация на уреда. Точната мощност на сушилнята за дрехи варира в зависимост от конкретния модел, но все пак имайте предвид, че е доста по-голяма от тази на пералната ви машина.

Има енергийно ефективни уреди, които не харчат много енергия, и такива, които ще увеличат сметката ви за електроенергия с 20-30 и повече лева при неколкократно използване на месец. Следва да имате предвид, че консумираната енергия зависи от времетраенето на избраната програма и дали е пълно, или непълно зареждане. Ако все пак ви е важно да знаете горе-долу колко ток харчи една сушилня, то ще ви посочим, че известна марка на престижен бранд с енергиен клас А+++ и вместимост от 9 кг харчи около 2 kWh при пълно зареждане.

Естествено, вашата сушилня може да харчи по-малко или повече, единствено посоченото върху уреда, умножено по броя пъти, в който използвате този помощник, ще ви помогне да изчислите колко лева на месец ви струва удобството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно