Знаете ли колко вода харчи пералнята ви?

24553
Знаете ли колко вода харчи пералнята ви?
Снимка: iStock/Guliver

Ако някога сте преживявали спирането на водата, ще разберете как водата влияе на живота ни. Всичките ни прости, основни ежедневни нужди зависят от достъпа ни до вода и без нея нищо не работи!

Толкова актуални са известните думи на Бенджамин Франклин: „Когато кладенецът пресъхне, знаем цената на водата“. За съжаление, водата не е неограничена стока. И вие трябва да платите за това.

Независимо дали се опитвате да намалите потреблението на вода, за да намалите сметките си, или просто да увеличите потреблението си, може би сте се чудили колко вода използват пералните машини? Това кратко ръководство съдържа отговори на някои често задавани въпроси, за да ви помогне да извлечете максимума от консумацията на вода във вашия дом.

Колко прах се слага в пералнята - не допускайте повече грешки

Пералните машини използват ли много вода?

Знаете ли, че 23% от водата, която използвате в дома си, се използва от вашата пералня? Да, пералните машини използват много вода. Разбира се, някои перални са „по-жадни“ от други. Много зависи от вида на пералнята, която имате, нейния размер и колко е стара.

Новите модели са проектирани с ефективни технологии, които подобряват общата консумация на вода. Така че, ако все още използвате стар модел, който сте наследили, тогава да, вероятно е време да я замените с по-ефективна.

Ако пазарувате нова пералня онлайн, може да забележите, че някои производители не отчитат консумацията на вода в описанията на своите продукти. С малко детективска работа можете да намерите информацията, от която се нуждаете.

Всичко, което трябва да направите, е да потърсите в Google модела, който ви интересува, и да го прегледате, докато попаднете на продавач, който е публикувал изображение на етикета за ефективност. Според разпоредбите на Южна Африка всички уреди трябва да имат етикет за енергийна ефективност. Той съдържа информация за електричеството, както и колко вода консумира вашата пералня.

Имате пълното право да знаете всички подробности за даден продукт, преди да вземете решение за покупка!

Какво да правим със старата пералня - ТОП идеи

Колко вода използва пералнята за зареждане?

Колко вода използват пералните машини? Средно за едно зареждане на пералнята са необходими 70 литра вода. Тази средна стойност варира значително в зависимост от размера и типа на вашата пералня и настройките, които използвате.

Както споменахме, ако искате да знаете колко вода използва определена пералня, всичко, което трябва да направите, е да погледнете етикета за енергийна ефективност, който посочва консумацията на вода в литри. Въпреки това, когато става въпрос за енергийни характеристики, консумацията на вода не е включена в стандарта за ефективност на пералната машина. Ето защо някои перални машини, които са получили високи оценки за количеството консумирана електроенергия, консумират и шокиращи количества вода.

Енергийната ефективност не означава автоматично пестене на вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Намислете си едно число от 1 до 15 и вижте късметчето си за ЮНИ 2024

Стихотворение за 26 май 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 май 2024

Таро хороскоп за 26 май 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 май /валутен калкулатор/

10 признака, по които се познават фалшивите приятели

7 причини, поради които работата на свободна практика не е за всеки

Желатин вместо колаген: народен лек за вашата красота

Знаете ли откъде извира река Огоста?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com