Българинът Божидар Новачков от Брюксел: Забелязвам гняв у местните хора, че се допусна това

5076
Българинът Божидар Новачков от Брюксел: Забелязвам гняв у местните хора, че се допусна това
Снимка: Gettyimages.com

„Всичко е блокирано. Навсякъде има полиция, армия. Мобилните телефони в центъра на Брюксел са блокирани, тъй като има опасения, че може с телефон да се задейства взривно устройство. Децата не са на детска градина и училище“ – това сподели  Божидар Новачков. Той е от Добрич, но от години живее и работи в Брюксел.

Допреди година той е работел на летище "Завентем". Работното му място е било там, където са избухнали двете бомби днес. Негови колеги са в болница и не се знае дали ще оцелеят, информира Topnovini.bg.

Могерини се разплака след атентатите в Брюксел (Видео)

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини не успя да сдър...

По данните към момента, от атентата на летището днес има 12 жертви и 35 ранени, а в метрото загиналите са 15, а броят на ранените не е ясен.

Племенница на Новачков е била в метрото по време на взрива, но щастливо съвпадение е, че е била назад и не е пострадала.

„Забелязвам огромен гняв у местните хора, че се допусна това. Те негодуват от прекалената толерантност на Белгия“, сподели българинът.

Той си спомня каква беше ситуацията в Брюксел след атентатите в Париж, когато също беше обявена ниво на тревога от най-висока степен – 4.

Владимир Чуков: Няма как властите да не знаят, че има клетка на ИД в Брюксел

"Експлозиите в Брюксел – на едно от летищата в града, и в метрстанция в града, очевидно са организиран атентат". Това обяви във ...

„Потиснат бе целият живот, хората не смееха да излязат на ресторант. Така те наистина постигат целта си, защото всяват страх“, каза още Новачков.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com