X
 
 

Добрич кандидатства по проект за подобряване на градския транспорт

2372 0
photo of Добрич кандидатства по проект за подобряване на градския транспорт
Снимка: БГНЕС
Общинският съвет на Добрич одобри на извънредна сесия кандидатстване с проектно предложение „Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич“ по Оперативна програма „Региони в растеж“. Целта е чрез подобряване на  условията на движение, повишаване ефективността на обществения градски транспорт и надграждане на възможностите за алтенративни форми на придвижване да се повиши качеството на живот.

В проекта са включени различни инвестиционни мерки с предварително заложен бюджет от индикативни стойности – интелигентна транспортна система, обновяване на съпътвстващата инфраструктура по една от големите транспортнти връзки в града – бул. „Добричка епопея“, закупуване на електробуси, зарядни станции, трансформатор, внедряване на система за управление на обществения транспорт и облагородяване на 30 спирки на градския транспорт.   

След реализацията на проекта кръстовищата в града ще са с по-добра прокускливост, а на превозните средства от градския транспорт ще бъде осигурено предимство чрез автоматизирано „умно“ управление на светофарите, ще бъде изградена автоматизирана система за управление и контрол на движението. Предвижда се монтиране на система за управление на трафика, чрез която ще бъдат променяни циклите на 21 кръстовища със светофари в зависимост от тяхната натовареност. Ще бъде изграден и специализиран Център за управление на трафика. Диспечери в контролния център ще следят за местоположението на превозните средства, ще бъдат анализирани данни, необходими за публичните информационни услуги, до които ще се предлага достъп през уеб базирана платформа и светлинни табла по самите спирки.  

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално