Добричкия зоопарк с нови попълнения

718
Добричкия зоопарк с нови попълнения
Снимка: Gettyimages

Едно от новите попълнения в зоопарка в Добрич са двойка кенгуру, поредното дарение дошло от партньорите от „Про Зоо Добрич“ от Шафхаузен, Швейцария. Това съобщи директорът на зоопарка Севдалина Венкова пред Агенция „Фокус“.

„Това е Bennett's wallaby - малък вид кенгуру, не е от най-голямото сиво кенгуру, което е доста по-агресивно, обича да се бие и боксира. Тези също се боксират помежду си, но все пак ръстът им е по-мъничък и не са толкова страшни. Животните пристигнаха в събота. Чувстват се прекрасно при нас. Сега имаме съвсем малко още работа, защото трябва да дооправим оградата. Все пак очаквахме да са малко по-големи, в смисъл на възраст, но те са на 6 месеца и са дребнички все още. Така че имат възможност да избягат и от тази гледна точка ние трябва да си подсигурим тяхната ограда, за да нямаме после ангажимента да ги търсим някъде из зоопарка. Така че другата седмица се надявам нашите посетители да могат да ги видят наистина в двора, когато се разхождат."

В Добрич започват дни на руската култура

В Добрич за четвърти пореден път се откриват Дни на руската култура, съобщиха от пресцентъра на Община град Добрич. Форумът се организи...

"Е, малко ще трябва да имат търпение, че ако се скрият в храстите, малко трудно ще ги видят. Целта на нашия зоопарк е дворовете да са големи, за да могат хората малко повече време да прекарват тук и да търсят къде са се скрили животните. Не да бъдат на разстояние 50 сантиметра от тях. Освен това получихме и още три броя нанду. Това е дарение от приятели на зоопарка от град Добрич. Птиците също пристигнаха в събота и вече могат да бъдат видени от нашите посетители. Те са на два месеца, но са много големи сладури. Когато си вдигнат крилата и се опитват да правят нещо като танц, толкова изящни и толкова ефирни, просто са много красиви. Така че който иска, нека да заповяда и да се наслади на новите ни придобивки“, добави още тя.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com