X
 
 

Изложба за развитието на предизборната агитация подготвят в Добрич

438 0
photo of Изложба за развитието на предизборната агитация подготвят в Добрич
Снимка: РИМ-Добрич
Във фонда на Регионалния исторически музей в Добрич се съхранява изключително богата колекция от предизборни материали от най-ново време, съобщават специалисти от отдел „Нова и най-нова история“ на музея.

През годините са събрани близо 5000 броя материали от различните предизборни кампании, провеждани след демократичните промени от 1989 г., включващи кампаниите за седмо Велико народно събрание, за избори за обикновено Народно събрание, предизборните кампании за местна власт, за президент и вицепрезидент на Република България, както и за Европейски парламент.

Разбиха мрежа от наркодилъри в Добрич

Шестима разпространители на наркотични вещества и извършител на грабеж са задържани при специализирана полицейска операция по противоде...

В основната си част от колекцията е от материали на хартиен носител – плакати, листовки, брошури, дипляни, знаменца, стикери и др. Богат е и наборът от предмети, използвани от политическите партии и коалиции в предизборните кампании. Сред тях са химикали, запалки, значки, ключодържатели, отварачки, гривни, тениски, шапки. Наблюденията на музейните специалисти са, че с всяка следваща кампания политическите партии стават все по-изобретателни в начина на провеждане на агитацията.

В последните години предизборните кампании се пренесоха и в интернет пространството. В момента се провежда събирателска дейност, свързана с настоящата кампания за избори за местна власт. Идеята на специалистите от музея е да подредят изложба, проследяваща развитието на предизборната агитация през последните три десетилетия.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално