Йордан Йорданов: Управлението ни е силно, а не силово

9926
Йордан Йорданов: Управлението ни е силно, а не силово
Снимка: личен архив

Йордан Йорданов е най-младият кмет на Добрич в цялата история на града - нямаше навършени 29 години, когато пое управлението на столицата на Златна Добруджа. Преди кметския пост натрупа административен опит като заместник областен управител. С дипломи от Schiller International University, САЩ специалност MBA-International Business; УНСС, специалност „Икономика." Към биографията му може да се прибави фактът, че е бил Финансов анализатор в JPMorgan&Chase, САЩ; Бизнес и инвестиционен специалист в MID-Atlantic Finance и Bank of Americ, САЩ; Кредитен специалист в Хипо-Лизинг Член на UNA Tampa Chapter. 

Преди 4 години той обяви, че ще работи за промяна в родния си град. 

"Промяна определено постигнахме. Тя беше съпроводена с изпълнението на тежки проекти и вземането на отговорни решения", сподели той пред Actualno.com.

"Ако мога да отделя няколко неща, които наистина са най-важната база за продължаване на промяната, това е на първо място отношението на местната власт към хората. В това число включвам както общинските служители, така и гражданите на Добрич. Поставям тази промяна на първо място, защото все още има хора, които ми казват, че „никога през живота си не са виждали кмет“.", споделя още той.

Заради тази дистанция в общината са въведени открити приемни дни по кварталите и публичните отчети, за да могат жителите на Добрич лично и от първо лице да си поставят проблемите.

"Истината, е че стандартните приемни дни в сградата на администрацията не са достатъчни, те са тромави и изискват време, за да се постави въпросът. Сега за никого не е изненада да видят кмета или екипа му на терен. Администрацията работи спокойно, защото знае, че е партньор на кметския екип. Нашето управление е силно, а не силово.", посочва Йорданов.

Като друго важно постижение на своя екип той описва отношението на местната власт към кварталите.

"Недопустимо е да има улици, тротоари, междублокови пространства, които не само не са ремонтирани по 30-40 години, те не са и поддържани. В това число включвам и квартални детски градини, ясли, площадки за спорт и игра. Има още толкова много работа в тази посока, но за всички вече е факт, че в детските градини няма помещения за деца без подменена дограма, на много места те са санирани, освежени и ремонтирани. Детските ни ясли имат добре оборудвани дворове с детски съоръжения. Цялостно асфалтирахме над 45 улици, голяма част от тях са в кварталите.", споделя кметът на Добрич.

Според него отношението на местната власт към бизнеса също е важно. Забележителен е фактът, че за четири години нито едно производство не е напуснало Добрич, а дори обратно – били са открити нови производствени мощности.

Йорданов смята, че основната заслуга за това не е само на общината, защото "бизнесът сам решава къде да инвестира капиталите си".

"Това, което ние като администрация правим ежедневно, е да не спъваме местния бизнес, да работим коректно с всички. Да приемаме фирмите като наши партньори, независимо дали те са големи или малки. Като пример, че всеки работещ ни е важен, мога да посоча факта, че запазихме данъка за таксиметровия превоз на най-ниското ниво за страната.Това бяха хората, които ежедневно се движеха по уличната мрежа, докато тя се ремонтираше. А строителният процес винаги е труден, с магическа пръчка не става. Това, което успяхме да променим, е и вярата на хората, че промяна може да има.", изтъква той.

Йордан Йорданов определя, че е приел като най-трудна задачата да промени убеждението на съгражданите си, че е възможно в Добрич да започнат "да се случват нещата".

"В последните месеци работим за чисто инфраструктурна промяна на района на пазара. Търговците там многократно ни казват, че са лъгани с години и не вярват, че това може да се случи. Всички ние знаем какво е състоянието на тази част от центъра на Добрич, в какъв вид посрещаме гостите на града, идващи от автогарата, в какви условия работят нашите производители и търговци. Оказа се, че не проектирането и осигуряването на финансирането е най-трудната задача. По-трудно беше да покажем с действията си, че тази променяна е възможна.", споделя в заключение градоначалникът. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИЧ:

Трима тежко пострадали при катастрофа край Добрич

Двама загинали при тежка катастрофа в Добрич

Справедливост за убития мъж от психично болен: Жители на Добрич излизат на протест

Удължават срока на грипната епидемия в област Добрич

Обявиха грипна епидемия в област Добрич

Години се мъчим да си оправим морската граница с Румъния при Шабла

В Добрич работят за надграждане на зоопарка (СНИМКИ)

Безплатни изследвания за Ковид в РЗИ-Добрич от 22 януари

Рибарски кораб аварира край Балчик

Вандализъм: Изпочупени са половината нови спирки в Добрич

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com