Обновяват изцяло градския парк в Добрич

12489
Обновяват изцяло градския парк в Добрич

Подписани са договорите с изпълнителните за различните дейности за допълнителните обекти по проекта за реконструкция на градския парк в Добрич, съобщи заместник-кметът Надежда Петкова, за Topnovini.bg. Това е едно от условията за подписване на допълнителното споразумение към договора за безвъзмездна финансова помощ, чрез който се получава финансиране за допълнителните обекти в градския парк „Св.Георги”, с които ще завърши неговата цялостна реконструкция.

На 5 юни Комитетът за наблюдение на Оперативна програма Регионално развитие излезе с решение, според което Община Добрич е получила покана за допълнително споразумение.

55 училища от Добричко участват в инициативата “Осинови паметник”

55 училища от всички общини в Добричка област са включени в националната инициатива "Осинови паметник", съобщава Дарик нюз. Списъкът е ...

Предвижда се допълнителните дейности по проекта „Обновена и модернизирана градска среда чрез реконструкция на градски парка „Св. Георги” да приключат до края на октомври. Ще бъдат реализирани 10 допълнителни обекта. Всеки от тях ще бъде с отделен етап на изпълнение, след което веднага ще бъде въвеждан в експлоатация, без да се чака завършването и на останалите.

Общата стойност на обектите е около 4,8 млн. лева. С тях ще се финансира проектиране, строително-ремонтни работи, строителен надзор.

Един от обектите, които ще се реализират, е преасфалтиране на ул. „Генерал Колев” и включването към ул. „Брацигово”. Преди това, със средства от капиталовата програма на Общината, ще се ремонтира водопроводната и канализационна системи там. Ще се изгради и Арт площад, който ще е непосредствено леденото езеро, граничещ с мостовото съоръжение, което бе засегнато при наводненията. Велотрасе за екстремно колоездене също е един от обектите, които ще се изградят.

То ще бъде на съществуваща пътека, която ще се допълни със сложни елементи. При проектирането му ще се вземат предвид и предложенията на членове на организации на екстремни байкъри. Градина „Романтика” ще се намира над Серпентината. Ще бъдат изградени и няколко игрища в комплекс „Простор”, включително и многофункционално игрище за плажни спортове – футбол, волейбол и тенис. Ще бъдат ремонтирани всички алеи и алейното осветление, ще се обособят и велотрасета, както и буферен паркинг.

Държавата увеличава дела си в болницата в Добрич

Държавата ще увеличи дела си до 63,91 на сто в многопрофилната болница за активно лечение в Добрич с нови 16 000 поименни акции, съобща...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com