Община Добрич е разработила план за противодействие на тероризма

2276
Община Добрич е разработила план за противодействие на тероризма

Разработен е план за противодействие на тероризма в Община град Добрич, който обхваща осем основни части. Това е посочено в докладна записка от кмета на града Йордан Йорданов.

В плана са посочени целта на неговото съставяне, възможните сценарии на извършване на терористични актове, нивата на заплаха (които са три), степените на готовност за реагиране, които са четири и се указват в точно определен цвят, посочени са също отговорните лица, които ръководят действията.

Последното заседание на МС за 2015 г.: Демографска стратегия, тероризъм и митници

На последното си за годината редовно заседание в сряда правителството ще приеме план за 2016 г. за изпълнението на актуализираната наци...

Това са областните управители и кметове на общини, съвместно със създадените щабове, организирани по Закона за защита от бедствия. Планът съдържа насоки за оповестяване, информиране и привеждане в по-високи степени на готовност на противодействие на такива актове, информира ИА "Фокус".

Този план е разработен на основание на решение на Министерски съвет от началото на 2016 година. Привежда се в действие или се прекратява със заповед на министър председателя на РБългария по предложение на министъра на вътрешните работи на страната, е посочено в докладната записка. Предвидено е всяка година да се провеждат обучения на екипи за прилагане на този план.

Целта на този план е да се осигури постоянна и адекватна защита на гражданите на територията на общината срещу терористична заплаха, също и координация на действията на териториалните структури на изпълнителната власт при овладяване на загубите и защита на населението при терористичен акт.

В плана са формулирани три възможни сценария въз основа на наблюдения и анализи през последните години. Първият сценарий е свързан със задействане на взривно устройство в обекти в обхвата на важна инфраструктура, за да се причинят аварии и бедствия.

Австралия ще лишава от гражданство заради тероризъм

Парламентът на Австралия прие закон, според който австралийци с двойно гражданство, заподозрени в тероризъм, ще останат без австралийск...

Вторият сценарий е свързан с използване на огнестрелно оръжие на места, където има масово пребиваване на хора, и третият сценарий е свързан с вземане на заложници в различни обекти. Пълният текст на докладната записка от кмета на Добрич и на самият план са публикувани на страницата на Община град Добрич.

Предложеният план ще бъде разгледан и гласуван на заседание на Общинския съвет във вторник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com