X
 
 

Община Тервел залага с 3 милиона лева повече приходи

248 0
photo of Община Тервел залага с 3 милиона лева повече приходи
Снимка: iStock/Guliver
Планираните приходи в бюджета на община Тервел за 2019 г. са 15 млн. лв., което е с 3 млн. лв. повече от миналата година. Това сочат данните, публикувани днес на сайта на добруджанската община, предаде кореспондентът на Actualno.com.

Общата стойност на планираните местни приходи е 7 343 675 лв. или с 1,7 млн. лв. повече от 2018 г., а увеличението е изцяло от суми от външно финансиране за инвестиции в общинска инфраструктура. Запазва се нивото на основните данъчни и неданъчни местни приходи. Не се предвиждат промени в местните данъци и такси. Същите остават месечните такси за детска градина и за ползване услугите на домашния социален патронаж. С 1 лев се завишава таксата за услуги по гражданско състояние.

Бюджет 2019 за 91,7 милиона лева влезе във Великотърновския общински съвет

С входящ номер 2657 от 16 януари 2019 г., кметът инж. Даниел Панов внесе в Общинския съвет проекта на бюджета на община Велико Търново ...

През годината ще се търсят купувачи за запустели лозови масиви в няколко от селата на общината. От администрацията отчитат тенденцията от последните години за отказ да се обработват раздадени за лично ползване общински лозя.

Приходите от делегирани държавни дейности са в размер на 7 761 635 лв., което е с 1,3 млн. повече от миналата година.

С 18,5% се вдигат заплатите в сектор „Образование“. С 15% се повишават и трудовите възнаграждение на медицинските сестри, които работят в детска ясла, училищни кабинети и дома за стари хора. Заплащането на непедагогическия персонал ще се увеличи с 10 на сто. Със същия процент се вдигат и заплатите на кмета, зам.-кметовете, кметовете на села и кметските наместници. Останалите работещи в общинската администрация  се получават с 15% повече.

Планираните средства за дейност „Чистота“ са 588 630 лв. и са повече от приходите от такса „Смет“. Общината заделя 18 хил. лв. за продължаване на проучванията на крепостта Палматис. С 67 500 лв. ще бъдат изградени и ремонтирани църкви и джамии в селата Нова Камена, Коларци, Честименско, Каблешково и Градница.

С 500 000 лв. община Асеновград облагородява новите квартали

"Преди една година аз определих бюджета на Асеновград за 2018 г., като балансиран. Сега мога да кажа, че този е бюджет на стабилност и ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално