12 компании се надпреварват в конкурса Българска мебел на годината 2015

10508
12 компании се надпреварват в конкурса Българска мебел на годината 2015

Дванайсет компании с общо 14 продукта се състезават за титлата „Българска мебел на годината 2015“, стана ясно след изтичането на срока за кандидатсване в конкурса. Участниците в петото издание на конкурса обявен преди месец са – Бора ТНК, Валинор, Глоуб Индъстрис (Матраци Блян), Джи Ес Малмгрен интериърс, Лео Дизайн, Мебел-Стил, Пролайн, Ретроуют Аксага, Сияна Мебел, ТЕД-БЕД, Fish Bike Creativeи и Хегра – Д.

На 23 април предстои журито да обяви победителя в конкурса и класиралите се на второ и трето място, а на 25 април ще стане ясно кой от 14-те продукта ще спечели вота на посетителите, които ще гласуват чрез анкета в дните на изложенията.

Близо 150 компании в сектора на дървообработващата и мебелната промишленост ще бъдат представени на Техномебел и Светът на мебелите

„Месец преди да започнат изложенията, местата за участие в Светът на мебелите бяха запълнени, както и по-голямата част от тези в ...

Участниците в анкетата имат възможност да спечелят пет ваучера по 500 лв. - те са предназначени за закупуване на продукт от фирма, участваща в изложенията, а един от тях е за продукт на компанията, спечелила посетителския вот.

Oрганизатор на конкурса е Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост, съвместно с Интер Експо Център и списание MD – мебелен дизайн.

Какви бяха критериите за оценяване

Петчленното жури, което оценяваше продуктите се състои от независими дизайнери и архитекти и се избира всяка година, месец преди датата на конкурса.  Критериите, по които се оценяваха мебелите бяха  -иновативност, комфорт, ергономичност, естетичен вид, функционалност и практичност.

30% ръст на посещението на СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ и ТЕХНОМЕБЕЛ

През първите два дни специализираните изложби отчитат 30% посетителски ръст в сравнение с миналата година. СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ и ТЕХНОМЕ...

На миналогодишното издание на конкурса за „Българска мебел на годината“ бе определена Комбинирана закачалка „Z hook“ на фирма Контура Дизайн с дизайнер Йорданка Жилова. Подгласник на победителя беше стол „Torno” на фирма Джи Ес Малмгрен с дизайнер Величко Великов, а на трето място се класира музикален холов ъгъл „ГАЛИАРДО” на фирма Мебел Стил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика