2 млн. евро отделя ЕС за Европейския портал за електронно правосъдие

1458
2 млн. евро отделя ЕС за Европейския портал за електронно правосъдие
Снимка: Thinkstock

Два милиона евро ще бъдат отпуснати от Механизма за свързване на Европа за Европейския портал за електронно правосъдие. Това означава, че 75% от разходите за дейностите се осигуряват от Механизма за свързване на Европа.

Допустими кандидати са държавни администрации, национални асоциации на адвокатите или нотариусите и др.

България, Румъния и Сърбия свързват телекомуникационните си мрежи

България, Румъния и Сърбия обявиха началото на партньорство за свързване на националните телекомуникационни мрежи в граничните райони н...

Над 10 млн. евро е общият бюджет на обявените четири конкурса по Механизма за свързване на Европа, сектор „Телекомуникации“, съобщават от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, което представи възможностите за участие на български организации и фирми на информационен ден.

Конкурсите са отворени на 12 май 2016 г., с краен срок за подаване на предложения за проекти – 15 септември 2016 г., съобщават от транспортното ведомство.

Същевременно конкурсът „Повторно използване на информация от публичния сектор“ е бюджет 3.5 милиона евро. Механизмът за свързване на Европа ще финансира 7 проекта, като участниците трябва да съфинансират 50 % от разходите.

Третият конкурс „Електронно доставяне на документи“ е с бюджет от 0,5 млн. евро. По Механизма за свързване на Европа ще бъдат поети 75% от разходите. Целта на този конкурс е осигуряване на лесен трансграничен достъп до публични услуги; онлайн попълване и получаване на различни разрешителни, лицензи или професионална регистрация.

Издаването на свидетелство за съдимост вече е възможно и онлайн

Услугата по издаване на електронно свидетелство за съдимост вече може да се заплаща директно от сайта на МП чрез дебитна или кредитна...

Четвъртият конкурс „Електронна идентификация и електронен подпис“ е с бюджет 4,5 млн. евро. По механизма ще бъдат поети 75% от разходите. Целта е да се подпомогнат дейности за интегриране на електронната идентификация в съществуващите електронни услуги или онлайн платформи в няколко избрани сектора, предоставящи възможност за големи трансгранични транзакции (банкиране, електронни плащания, застраховане и др.), както и да се подкрепи разпространението и използването на електронен подпис сред администрацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика