8000 младежи ще бъдат наети по програма "Младежка заетост"

5879
8000 младежи ще бъдат наети по програма "Младежка заетост"
Снимка: БГНЕС

По процедурата „Младежка заетост” се очаква да бъдат наети около 8 хиляди младежи за чиракуване и стажуване. Това каза заместник-министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев пред "Фокус".

„Младите хора в България могат да участват по няколко програми, които са стартирали през 2014 година. Това е оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”, процедурата „Младежка заетост”, която стартира преди одобрението на оперативната програма за новия програмен период 2014-2020 г. ”, посочи той.

Калфин: Трябва да убедим младите хора, че има смисъл да се работи

Заедно трябва да намерим младите хора и да ги убедим, че има смисъл да се работи.  Това каза министърът на труда и социалната поли...

По думите му по нея се очаква младежите да могат да придобият професионален опит и необходимите компетентности за заемане на работни места. Според него младежите по този начин ще могат да бъдат подпомогнати за своята реализация на пазара на труда.

„Към настоящия момент по тази процедура са сключени 662 договори с работодатели и 1142 безработни младежи са започнали съответно стажуване или обучение за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности. По тази процедура работодателите могат да определят наставници за стажуването и чиракуването на младежите на работното място. За тях се предоставят средства от процедурата „Младежка заетост””, каза още Гълъб Донев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика