Бизнесмен: България е все по-добро място за правене на бизнес

1428
Бизнесмен: България е все по-добро място за правене на бизнес
Снимка: Thinkstock

България е все по-добро място за правене на бизнес. Това смята Антон Карлов, изпълнителен директор на „Каменица”. Компанията, която той ръководи, получи награда в категория „Иновации" от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. 

Той направи и паралел между страната ни и съседна Румъния, където прекарва половината от работното си време, тъй като съвместява същата позиция. 

Бизнесът ограничава взимането на заеми, разчита на европарите

Българският бизнес ограничава взимането на нови заеми, а разчита предимно на парите от ЕС за реализация на проектите си. Кредитирането ...

„От гледна точка на администрация, изпълнителна власт, агенции и регулатори България стои добре, у нас може да се прави бизнес, има диалог между бизнеса и администрацията. В Румъния този процес е малко по-затруднен. Например от гледна точка на лицензи за акцизни стоки има доста по-големи трудности и чакане за бизнеса, както и по-голяма непредвидимост”, посочи Карлов пред bTV. 

Той обаче отбеляза, че напредъкът на съдебната система в Румъния е много видим. Бизнесът уважава и има респект към съдебната система, прокуратурата действа безкомпромисно и в това отношение България има какво да научи, допълни изпълнителният директор. 

Според него формулата на успеха е човек да има амбиции, план, стъпки, които постоянно да следва. 

Карлов е роден е през 1972 година в град Елин Пелин. Магистър е по право в СУ "Свети Климент Охридски" и в Колумбийския правен университет в Ню Йорк. Притежава сертификат по европейски науки от Дипломатическата академия във Виена. Има 11-годишен опит в областта на правото и дипломацията. 

Бизнесът губи 400 млн. лева на година от сливането на празници

Между 300 и 400 милиона лева губи икономиката на страната ни от дългите празнични дни през тази година. Изчислението е на Асоциаци...

Работил е в Министерството на външните работи в София и като временно управляващ генералното консулство на България в Ню Йорк. След завръщането си у нас последователно е адвокат и главен юрист в един от най-големите международни публични инвестиционни фондове. До началото на 2015 преподава като хоноруван асистент по облигационно право в Софийския университет. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика