България е 54-а в света по конкурентоспособност

3968
България е 54-а в света по конкурентоспособност

България се изкачва с едно място в класацията по конкурентоспособност на базирания в Лозана Institute for Management Development (IMD). Тя е 54, а непосредствено преди нея е Румъния, която слиза надолу с три места. Нашите южни съседи гърците заемат предпоследното 58 място, предаде БГНЕС.

Хонконг и САЩ заемат първите две места по конкурентоспособност в света, като оставят далеч зад себе си големи европейски страни като Германия, Франция и Великобритания.

Борисов увери, че предстоят промени в Закона за защита на конкуренцията

Премиерът Бойко Борисов увери членовете на Съюза "Произведено в България", че предстои да бъдат внесени за одобрение в МС промените в...

Хонконг запазва лидерската си позиция, докато САЩ, които миналата година бяха наравно с Хонконг, отстъпват на второ място, се казва в комюникето на IMD.

Швейцария е напреднала с две места в сравнение с миналата година и вече е трета в световната класация от 59 държави. Германия също печели една позиция и е девета, а Великобритания напредва с две места от 20-о на 18-о. Франция остава на миналогодишното си 29-о място след Чили и непосредствено преди Тайланд.

Макар да отстъпиха с една позиция, САЩ остават в центъра на конкурентната способност в света благодарение на могъщата си икономика, фирмената динамика и капацитета за иновации, подчертават авторите на доклада.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика