Българските производители масово не пишат Made in Bulgaria

7096
Българските производители масово не пишат Made in Bulgaria
Франция ще ни помогне да защитим българските продукти в ЕС

Българските производители масово не пишат Made in Bulgaria на етикетите на продуктите, които предлагат. Това каза пред журналисти в Париж министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, предаде Фокус.

Ние предлагаме прекрасни неща, изложени са на щанда, но много рядко на някое от тях пише „Произведено в България”, и то на латиница. Ясно е, те минават край българския щанд и виждат, че е българско, но ако го купят от друго място и си го занесат вкъщи...”, каза Мирослав Найденов. Трябва да започнем оттук, защото посланието към останалите тръгва от това, че е направено в България, категоричен е министър Найденов.

Плугчиева: България мръзне, а Найденов изнася дърва за Гърция и Турция през борсата!

Политическият инат на министърът на земеделието Мирослав Найденов ще доведе до катастрофални последици в дървопреработващия сектор, кой...

Посланикът на България в Париж Н. Пр. Марин Райков допълни, че сред трите въпроса, които днес министърът е поставил пред френския министър на земеделието, е била необходимостта Франция да ни помогне да защитим българските продукти в ЕС.

„Министър Найденов постави този въпрос изключително настоятелно, за да се защити българският производител. Възниква един елементарен въпрос за французите – как да разграничат българския продукт, като на 90% от нашите продукти не пише, че са български. Ако ние се срамуваме да защитим българските продукти, как искаме те да станат европейски и да бъдат защитавани като продукти от България”, попита посланик Райков.

Министърът на земеделието и храните е на посещение в Париж и присъства на „Деня на България”, определен в официалната програма на Международния земеделски салон „Париж 2012 г.”. Денят на България беше отбелязан с кратка програма, която включваше български народни танци. Посетителите на изложението имат възможност да опитат български продукти – вино, сирене, кашкавал, колбаси, както и да закупят козметика, ароматизирани свещи и други продукти от българска роза. Киселото мляко на българския щанд на изложението вече се е изчерпало.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика