Цените на нощувките в бг хотелите паднали застрашително

4175
Цените на нощувките в бг хотелите паднали застрашително

Цените на нощувките в хотелите в България паднаха застрашително ниско. Това каза Стоян Лазаров - председател на Българска Туристическа Камара и директор на Общинско предприятие „Туристическо обслужване” в Столична община, предаде Фокус.

„Разликата в цените на нощувките в тризвездните хотели и петзвездните е много малка, а качеството на услугата е несравнимо, затова туристите предпочитат висококатегорийните хотели”, посочи Лазаров.

Българинът продължава да пести от почивки

Българите продължават да пестят от почивки, сочи националната статистика. Според данните на НСИ с 6,7% е намалял броят на хората, коит...

По думите му да се увеличава бройката на местата за настаняване, когато не могат да се попълнят съществуващите такива, е лош маркетинг на българската туристическа индустрия, водещ до сериозен срив в цените и качеството на предлагане.

„Това е голям проблем, като същото важи и за ски съоръженията. Всяко увеличаване на ски съоръжения там, където няма потенциал и клиенти, е безсмислено”, посочи Лазаров. „Имам информация и наблюдения, че легловата база и леглата в хотелите намаляват, а не се увеличават”, каза той. Увеличават се най-вече стаите в парк хотелите, блокове и жилищни сгради, които са били пригодени за жилища, но не са били реализирани като такива. „Това твърдение също е много условно, но може да се твърди, че има увеличение, защото болшинството от парк хотелите и леглата в тях се категоризират, като две и три звезди”, заяви Лазаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика