Четирима българи попаднаха в престижна класация на Financial Times

1611
Четирима българи попаднаха в престижна класация на Financial Times
Снимка: Getty Images

Четирима българи от три организации влязоха в престижната класация на Financial Times за Новите 100 най-изявени иноватори в Централна и Източна Европа. Сред тях е Стефан Стоянов.

„Бях приятно изненадан от медиите, че съм попаднал в нея. Организаторите правят сами селекцията и преценяват кого да номинират“, каза пред БГНЕС Стефан Стоянов, който е заместник-кмет на Пловдив и заместник-председател на УС на „Пловдив 2019“. Той е въвел програмата Монтесори в детски градини и други образователни проекти.

Класацията се прави за трета поредна година от Financial Times, авторитетното полско списание „Res Publica“, Google и Вишеградският фонд. В нея влизат личности и организации, които с работата си са променили Централна и Източна Европа. Те са от средите на политиката или бизнеса и се отличават с иновативни подходи в областта си, развитие на предприемачеството и необичайни подходи към съществуващите проблеми.

„Това е една много престижна класация, която дава голяма отговорност. Тя е едно признание както за мен, така и за град Пловдив, както и за политиките, които провеждаме“, сподели Стефан Стоянов.

Той припомни, че през последните години градът на тепетата е променил своя имидж. „Пловдив успя да се наложи като туристически и индустриален център, като предпочитана аутсорсинг дестинация. Спечелихме Европейска столица на културата и редица други признания. Градът почва да става по-видим както в страната, така и в Европа. Това е една от големите ни заслуги. Оценявам влизането ни в тази класация като признание за добрата работа на администрацията и целия ни екип“, заяви Стоянов.

Освен него в класацията са влезли още трима наши сънародници. Това са изпълнителният директор на Ontotext, чиито продукти се използват от BBC, British Museum и от големи търговски компании, Атанас Киряков, както и основателите на платформата за обучение и тренинги на млади предприемачи Start it Smart Антон Ценов и Николай Андонов.

„Това е една прекрасна възможност чрез българите, които са в класацията България да се популяризира по един хубав начин, а и да попадне в компанията на сериозни хора от цяла Източна Европа. Светът, в който живеем, е много динамичен и трябва да въвеждаме нови неща във всички обществени сектори“, заяви Стефан Стоянов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

АПИ загуби дела за стотици милиони левове

Българите получават ползите от приемането на еврото още сега с tbi bank

eMAG пуска Genius абонамент в България с безплатна доставка и ексклузивни оферти

Подем при строителството в България и ЕС

Край няма: Нов завой в една от поръчките за високоскоростни влакове с пари от Плана за възстановяване

Огромна част от българите живеят в панелки от соца

Силно начало на годината за жилищния пазар в София

Смениха ръководството на "Булгаргаз"

ОББ: Услугите – главен мотор на икономиката

Основателят на Telegram: Натискът на Кремъл ме принуди да напусна Русия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика