Цялото ръководство на ДКЕВР е хвърлило оставка

9020
Цялото ръководство на ДКЕВР е хвърлило оставка
Липсата на регулатор може да доведе до дневна глоба от по 16 хил. евро от ЕС

Абсолютно всички членове на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) са подали оставка през миналата седмица.

Освен бившия председател на ДКЕВР Ангел Семерджиев, който сега е разследван от прокуратурата, оставки са хвърлили още заместниците му Андон Роков и Анджела Тонева, както и членовете на комисията Костадин Балчев, Милена Миланова, Стефан Герчев и Цветанка Андреева.

КНСБ: Гражданите да влязат в ДКЕВР

Идеята на президента е общественият съвет да подпомага служебния кабинет. Искам да кажа, че Тристранният съвет няма да престане да дейс...

Груповата оставка идва в момент, в който ДКЕВР трябва да завърши четири наредби за регулиране на енергийния пазар. Ако това не стане до средата на март, България ще плаща глоба от 16 хил. евро на ден на ЕС заради закъснението, пише в. „Труд”.

Разследването на прокуратурата и НАП срещу Семерджиев е по две направления – първо, че като длъжностно лице е осигурил лиценз за търговия с енергия за срок от десет години на „Про енерджи трейд” ООД, което се води престъпление по служба. НАП пък проверява съвместно с прокуратурата имотното състояние на Семерджиев, тъй като той не беше декларирал имоти и приходи в имотната си декларация, която е публична заради заемания от него важен административен пост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика