Д. Манолов: Щом има пари за банките, трябва да има и за железниците

793
Д. Манолов: Щом има пари за банките, трябва да има и за железниците
Снимка: БГНЕС

Номинацията за нов социален министър на Зорница Русинова, дългогодишен експерт в Министерството на труда и социалната политика и заместник-министър, е добро решение. Това заяви президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов пред БНР.

Според него първоначалната номинация - Томислав Дончев има прекалено много други сериозни ангажименти. Ако изведнъж и това му се сложи на врата, рискът нищо да не се получи е доста сериозен.

Д. Манолов: Ударът, който ще бъде нанесен на МВР, не може да бъде оправен 20 г.

Сигурността е сектор за който трябва да има пари, тъй като ситуацията може да излезе извън контрол, каза за БНР президентът на КТ "Подк...

Манолов допълни, че е спокоен от този избор, защото познава добре работата на Русинова. Единственото притеснение на синдикалиста е, че нейната експертиза е профилирана и ще зависи кой ще я подпомага в определени сектори.

"Политиците неглижират социалната сфера, защото за разлика от други сектори, където има "златни кокошки", през нея се разпределят най-малко ресурси, от които могат да се реализират отклонения", смята Манолов. Според него каквито и мускули да надуват, нито една партия няма дълга резервна скамейка за социалния мач.

Манолов изрази мнение, че приватизацията на железницата е ритуално самоубийство на всяка една държава.

"Въпросът „Откъде пари за оздравяване на железниците“ може да бъде контриран с въпроса „Откъдето за оздравяването на банките“, защото когато нещо стане с банките, пари се намират. Държавата е лош стопанин само там, където стопаните на държавата са лоши", добави президентът на КТ "Подкрепа".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика