Диков: Делата на собствениците на земи задържат строежа на Северната тангента

23326
Диков: Делата на собствениците на земи задържат строежа на Северната тангента
Снимка: БГНЕС

Собствениците на земи, на които и около които ще се строи Северната тангента, водят дела и строителството не може да започне преди делата да приключат. Това заяви главният архитект Петър Диков, предаде БГНЕС.

Диков подчерта, че не е той човекът, който определя оценките за отчуждаване на земята по Северната скоростна тангента, издавам скиците или приема статута.

За протеста, който се проведе пред общината против ниските цени, по които се отчуждават имотите около Северната тангента, той заяви, че хората протестират срещу цените.

"Отново не са уцелили този, пред когото трябва да протестират. Не сменям нелегално статута на земята им, не съм аз този, който сменя статута", твърди Диков. Той обясни, че се е разбрал да се срещне със собствениците на отчуждените имоти.

Главният архитект заяви, че не определя оценки и никога не е определял оценки, дори не знае механизмите, по които се определят оценките на земята за отчуждаване.

Малко преди началото на днешното заседание на СОС пред сградата на Столична община се проведе протест на собственици на имоти по Северната скоростна тангента, чиито земи се отчуждават на много ниски цени.

По-рано днес столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че е изненадана от провеждането на протеста за тангентата пред общината, тъй като проектът е държавен, а не общински.

Казва ли истината за фирмите си главният архитект на София?

До месец юли тази година бях във фирма „Арх Ком Про” ООД, но тя няма дейност от 2002 година насам и имам удостоверение, че ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика