Дянков иска и данък за печалбите от борсите

5375
Дянков иска и данък за печалбите от борсите

След като стана ясно, че Симеон Дянков иска да наложи данък върху лихвите на депозитите, той разкри, че смята да обложи и печалбите от хазарт или от борсата. Това стана ясно от интервю на финансовия министър за Дарик, цитирано от КРОСС.

"Новите налози може да влязат в сила от началото на следващата година. В момента се работи и по тези текстове, като вероятно те ще бъдат предложени между двете четения на бюджета", обясни Дянков.

Дянков запали бунт. Ще има ли пожар?

Истински пожар се запали в мрежата по повод идеята на министър Симеон Дянков за облагането на лихвите по депозитите. В социалните мреж...

Според него целта е да има еднакво отношение към всички приходи на хората, без значение от какво са. Финансовият министър е съгласен дори да се въведе облагане на транзакциите по банков път, но по-нататък. Най-вероятно въвеждането на този данък заедно с налог върху приходите от аренда ще остане за слдващия мандат, поясни той. Пощадени от данъци засега остават само пенсиите.

Според Дянков трябва да се промени и плоския данък от 10%. "България трябва да премине на прогресивно облагане на доходите след няколко години", каза още Симеон Дянков.

Според него максималният осигурителен праг трябва също да се премахне през следващото правителство. "Не ме разбирайте погрешно - аз съм за ниски данъци, прогресивно облагане, но с ниска ставка и то във времето", обобщи философията си вицепремиерът.

Според финансовия министър, хората трябва да избират сами къде да внасят за втора пенсия - в частен фонд или в НОИ. 

Дянков: Данък ще има

Ще има данък върху лихвите на банковите спестявания. Това каза министърът на финансите Симеон Дянков в интервю за предаването „Зд...

Редактор: Георги Иванов

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика