Допълнителни разходи и трансфери за над 160 млн. лева одобри служебният кабинет

2018
Допълнителни разходи и трансфери за над 160 млн. лева одобри служебният кабинет
Снимка: iStock/Guliver

Допълнителни разходи и трансфери за над 162 млн. лева одобри служебният кабинет на последното заседание на Министерки съвет, което се проведе в края на миналата седмица. Паралелно с това, одобрение получиха и вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи на Министерство на финансите на стойност 13.5 млн. лева.

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата за 2021 година. Със Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 г. се осигуриха допълнителни разходи за Министерството на културата в размер до 16 700 000 лева, пише в съобщението.

Допълнителни разходи по бюджета на Министерство на културата за 2021 г. са предвидени по „Политика в областта на създаване и популяризиране на съвременно изкуство в страната и в чужбина и достъп до качествено художествено образование“, Бюджетна програма Национален Фонд „Култура".

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи и трансфери по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2021 г. в размер на 19 300 000 лв. Одобряването на допълнителни разходи и трансфери се налага поради удължения срок на извънредната епидемична обстановка до 30 ноември 2021 г. и необходимостта да се осигури устойчивост на мярката за предоставяне на допълнителни възнаграждения на медицинския и немедицинския персонал, пряко зает с изпълнение на дейностите, свързани с мерките за превенция и борба с COVID-19.

Одобрени бяха и допълнителни трансфери по бюджета на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) за 2021 г. Допълнително до 25 млн. лв. ще бъдат предоставени на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Необходимите средства ще се осигурят за сметка на разчетените приходи в размер на 25 000 000 лв. и разходи по централния бюджет за 2021 г., от които 16 300 000 лв. са за сметка на резерва за непредвидени и/или неотложни разходи за 2021 г. по централния бюджет в частта на допълващи и компенсиращи мерки във връзка с COVID-19 и други по чл. 1, ал.2, раздел 11, т. 5.4 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 г. и 8 700 000 лв. са за сметка на разходите по централния бюджет за 2021 г.

С 4,37 милиарда лева повече разходи в Бюджет 2021, най-голямата част ще отиде за пенсии

Държавната хазна ще похарчи през 2021 г. с 4,37 млрд. лв. повече спрямо очакваното изпълнение на бюджета за настоящата година. Това пре...

Одобрени бяха и допълнителни разходи в размер на 414 500 лв. по бюджета на Сметната палата за 2021 г. за изпълнение на дейностите по Туининг проект МК 18 IP А FI 03 20 „Подобряване на външния одит и парламентарния контрол”.

Правителството одобри допълнителни разходи от 100 млн. лв. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2021 г., които се осигуриха с актуализацията на държавния бюджет, приета от 46-то Народно събрание. Средствата ще се използват за изплащане на дейности по подготовка за зимно поддържане и дейности по зимно поддържане на републиканските пътища. Допълнителният финансов ресурс е осигурен по централния бюджет за 2021 г. за допълващи и компенсиращи мерки във връзка с COVID-19 и други с приетите изменения и допълнения на Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 г.

Одобрени са допълнителни разходи по бюджета на Министерството на правосъдието за 2021 г. в размер на 858 000 лв. за осигуряване на финансовите средства във връзка с увеличена обща численост на персонала в Главна дирекция „Охрана”, определена с ПМС от 21 януари 2021 г.

Със свое постановление правителството одобри вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики/бюджетни програми по бюджета на Министерството на финансите за 2021 г. Увеличават се утвърдените разходи по „Политика в областта на устойчивите и прозрачни публични финанси", бюджетна програма „Защита на публичните финансови интереси" с 13 500 000 лева, за сметка на намаляване на разходите по други политики на Министерството. Промените са в рамките на утвърдените разходи по бюджета на Министерството на финансите за 2021 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Експерт за отложената либерализация на тока: Не смятам, че ще плащаме повече

Решено: Служебният министър трябва да предоговори договора с "Боташ" (ВИДЕО)

Кои са най-устойчивите градове в Европа и в света?

Кабинетът отпусна парите за компенсиране на сметките за ток на училища, детски градини и църкви

Шринкфлацията застигна супермаркетите в тази европейска страна

Идва американското ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй"

Европа има нужда от два нови атомни реактора на година

На първо четене: Отлага се пълната либерализация на пазара на ток

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 13.04-19.04.24

АПИ загуби дела за стотици милиони левове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com