Държим на еврото

6696
Държим на еврото

България иска да въведе еврото, заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в интервю за германския вестник Die Zeit. Той обясни, че това е в дългосрочен план и за тази цел наскоро сключеният фискален пакт трябва да позакрепне. "Необходимо е да има много тежки наказания за държави, които не спазват правилата и тези наказания трябва също така да се прилагат", каза Дянков.

Позицията на България е, че не приема исканото от някои големи европейски страни хармонизиране на данъците. „Ние се нуждаем от ниския плосък данък, за да наваксаме, при това той ни е необходим за следващите десет-петнадесет години", допълни още той.

Дянков ще организира референдума за "Белене"

Финансовият министър Симеон Дянков ще организира референдума за "Белене". Тази задача той получи на днешното заседание на Кабинета, пр...

Позицията на България е, че страната ни не приема исканото от някои големи европейски държави хармонизиране на данъците, уточни Дянков, съобщават от финансовото министерство. „Ние се нуждаем от ниския плосък данък, за да наваксаме, при това той ни е необходим за следващите десет-петнадесет години", допълни още той.

Финансовият министър изтъква, че не само големите държави износители, но и малките икономики са способни да се справят в трудни времена, чрез стриктна бюджетна дисциплина. „Второ, че растежът може да продължи въпреки политиката на строги икономии. И трето, че тук не става въпрос за някакъв вид културни различия. Винаги се е смятало, че така наречените „северни народи" могат да управляват икономиките си по-добре и по-дисциплинирано от южните. България е част от южните народи, при това се намира на Балканите. И въпреки това го можем", каза още Дянков.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com