ГЕРБ недоволства от липсата на дълбоки промени в Закона за обществените поръчки

26873
ГЕРБ недоволства от липсата на дълбоки промени в Закона за обществените поръчки

Промените в Закона за обществените поръчки са козметични, крайно недостатъчни и не се възползват в пълна степен от работата на служебното електронно правителство, смятат депутатите от ГЕРБ. Това стана ясно от дебатите по първо четене на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки, предаде Агенция „Фокус”.

„Мотивите на законопроекта звучат прекрасно, особено завишаване на контролните функции на Сметната палата. Крачка напред е и да се въведат електронните платформи, за да има повече публичност. Но защо ги няма електронните търгове? Намеренията са добри, но законът има много недостатъци”, коментира Емил Радев от ГЕРБ.

„Безспорно е, че предложеният законопроект не е съвършен. Нормално е да има съпротива от административните среди, от общините. Не чух никои достатъчно сериозни възражения”, отбеляза Мая Манолова от Коалиция за България.

„Нали не твърдите, че представянето на фалшиви документи е обичайна практика? Нали не искате да кажете, че не трябва да има таван за тази част, която се предоставя на подизпълнителите?”, попита Манолова. Тя припомни, че е имало редица кухи фирми, които са ставали подизпълнители.

„Екипът на Даниела Бобева извърши изключителна по обем работа, разгледани са над 300 предложения. Нормално е да има разногласия между отделните предложения. В законопроекта са включени само консенсусните”, обясни Алиосман Имамов от ДПС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика