Годишният бонус на шефовете на трите ЕРП е около 3 млн. лв.

33289
Годишният бонус на шефовете на трите ЕРП е около 3 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

Депутатът от „Коалиция за България" и член на Комисията по енергетика Таско Ерменков, заяви днес е интервю пред Нова телевизия, че ако шефовете на трите ЕРП-та се откажат от годишните си бонуси, това ще позволи на повече от 40 хиляди домакинства със средни месечни сметки от 50 лв. да получат намаление на сметките си с 10% на годишна база.

Днес ДКЕВР трябва да вземе решение за намаление с 1% на дневната и с 10% - на нощната електроенергия.

40 540 държавни служители освободени при ГЕРБ за 3,5 години

Pредседател на Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички случаи на грубо партизирано кадруване в държавната админи...

Ерменков изчисли, че годишният бонус на тримата шефове на ЕРП-тата в страната е около 3 млн. лв.

Ако има бумеранг, ако има намаление на кредит, то касае по-скоро Националната електрическа компания, която е в много тежко финансово състояние. Това, което ме притеснява е финансовото състояние на НЕК, заяви от своя страна бившият председател на Комисията по икономика и енергетика в НС Мартин Димитров.  По думите му, сегашното състояние на НЕК е резултат от проблеми с „Белене", „Цанков камък".

Решение на сегашния проблем Димитров вижда в смяната на състава на регулаторите ДКЕВР и КЗК. Според него, ако това стане, информацията за гражданите ще стане по-достоверна, а решенията ще бъдат пазарно ориентирани.

Таско Ерменков се обяви за въвеждане на двутарифна цена на електроенергията - по-висока за хората с по-голямо потребление, както и за въвеждане на цени за почивните дни. Да направим така, че структурата на електропотреблението да отговаря на интересите на националната икономика, призова Ерменков.

Комисия на НС иска информация за всички назначения по времето на ГЕРБ

Отправяме писмо със запитване до органите на централната власт за информация за уволнения и назначения в зависимост от правомощията, ...

Ако пак започнат да строят АЕЦ „Белене", която хипотеза не изключвам, дълговете на НЕК ще стават все по-големи и в един момент някое правителство ще трябва рязко да вдигне цената на тока. Това е като цъкаща бомба. Дано никога да не гръмне, но има огромна опасност и аз не виждам как ще бъде избегната, допълни бившият председател на Комисията по икономика и енергетика в НС Мартин Димитров.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика