KBC Груп изключва нощното осветление на ОББ Милениум Център

10775
KBC Груп изключва нощното осветление на ОББ Милениум Център
Снимка: KBC Груп

Една от знаковите сгради в София – централата на ОББ и ДЗИ – няма да бъде осветена по досега познатия на столичани и гости на столицата ефектен начин. От 1 ноември фасадното осветление на ОББ Милениум център ще бъде спирано след 22:00 ч. Изключение ще бъде направено само през празничния период.

"В KBC Груп, като водеща банкова и застрахователна група в страната, всеки ден сме свидетели на предизвикателствата, пред които са изправени нашите клиенти, служители и общество в резултат на енергийната криза. Изпълняваме своя дълг в рамките на целта ни да намалим собственото си потребление на електроенергия и газ. Намаляването на осветлението на забележителната сграда, която използваме за наша централа, ОББ Милениум Център, през предстоящите зимни месеци е силен символ за нашата ангажираност и солидарност. Усилията ни биха проработили, само ако се ангажираме еднакво.", коментира Питър Робен, главен изпълнителен директор на ОББ и KBC Банк България и кънтри мениджър на КВС Груп в България.

Инициативата за изключване на фасадното осветление на ОББ Милениум Център през нощта е част от програмата на белгийската финансова група KBC в България (собственик на ОББ, KBC Банк България и ДЗИ) с цел изграждане на по-устойчиво общество и икономика с ниски нива на въглеродни емисии. През 2019 г. KBC Груп беше една от първите финансови институции в Европа, които подписаха Колективния ангажимент за действия в областта на климата под егидата на Програмата на ООН за околната среда.

Дружествата на Групата непрекъснато подобряват рециклирането на отпадъците и оптимизират потреблението на електроенергия, отопление, хартия и вода. Заедно с това те се стремят активно да подкрепят своите клиенти в техния собствен зелен преход чрез разработване на устойчиви финансови и инвестиционни решения, сред които агро калкулатор на въглеродни емисии, ипотечен кредит за енергийно ефективен дом, лизинг и застраховка на електрически превозни средства, отговорно инвестиране в устойчиви компании и други.

Всички клонове на KBC Банк вече са ребрандирани

По силата на споразумението за придобиване на българските дружества на Райфайзенбанк Интернешънъл (РБИ) от белгийската финансова група ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com