КНСБ иска увеличение на командировъчните

1057
КНСБ иска увеличение на командировъчните
Снимка: БГНЕС

КНСБ иска увеличаване на средствата за командироване, разписани в едноименната наредба. Това стана ясно след срещата на ръководството на синдиката със служебния министър Гълъб Донев.

Разговорът беше във връзка със стартиращия диалог около Националния съвет за тристранно сътрудничество, в което управление участва и министърът на труда.

КНСБ към служебния кабинет: Има възможност за увеличение на заплатите със 100 лв.

Доходите за нас са приоритет на приоритетите, час по-скоро да сядаме на масата за обсъждане и да го решаваме. Разчитаме на служебния ка...

Мотивите на конфедерацията да иска промяна в наредбата са, че много нейни членове и структури се оплакват от ниските средства, които получават, когато пътуват в страната. Предложението на КНСБ намери добра почва за обсъждане и с работодателите. Точни числа не бяха споменати, но тепърва ще се обсъжда колко да е сумата за командироване на работници и служители.

На срещата с Гълъб Донев бе обсъдена и идеята на синдиката за тристранно управление на администрацията на НСТС. Досега този екип управляваше административно консултативния орган.

Промяната ще помогне за по-добрата координация на дневния ред на съвета, както и за навременното информиране на социалните партньори за решенията на НСТС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика