КНСБ иска въвеждане на квалификационни книжки на работниците

23115
КНСБ иска въвеждане на квалификационни книжки на работниците
Снимка: БГНЕС

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров обяви в Добрич, че конфедерацията ще настоява една от промените в Кодекса на труда да бъде въвеждане на квалификационна книжка на работника.

Според него по този начин ще се изгради система за наблюдение на националната квалификация по региони и развитието на работната сила, предаде БНР.

КНСБ иска граница на бонусите в заплащането

Ред по отношение на бонусите и премиите поиска председателят на КНСБ Пламен Димитров. Той посочи, че в българското законодателство въпр...

"Искаме регламент в Кодекса за въвеждане на т.нар. квалификационна книжка, както и трудова книжка на работника - от постъпването си на работното място от първия ден работодателя да му издаде квалификационна книжка, която всякакъв вид квалификация, преквалификация или обучение, което има отношение към неговите компетентности, знания, умения и други такива - работа в екип, лидерство, езикови умения да бъдат отразявани и с явяването си на работа при следващия работодател това да е ясно, че работникът има такава квалификация", заяви той.

"Отдавна искаме със Стопанската камара заедно единна система за наблюдение, постоянно наблюдение, текущо, през тези квалификационни книжни на нивото на квалификация, преквалификация работната сила по региони и по сектори", допълни Димитров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика