КНСБ тръгва срещу бюджета: Няма да плащаме с нашите заплати

22158
КНСБ тръгва срещу бюджета: Няма да плащаме с нашите заплати

КНСБ организира Национален протестен шествие-митинг срещу готвения държавен бюджет за догодина под мотото: "Няма да плащаме чуждите грешки с нашите пенсии, с нашите работни места и с нашите заплати", съобщиха от организацията.

От КНСБ заявяват още, че не искат доживотен труд за мизерни пенсии и заплати. В призива за протест от КНСБ посочват безумията: Увеличават възрастта за пенсиониране на над два милиона работещи с 4 месеца от 1 януари 2015 г.; бюджетът на държавата за 2015 г. замразява нашите доходи; предвижда се да бъдат съкратени десетки хиляди работни места в бюджетния сектор; бюджетът не дава сигурност и на работещите в енергетиката и в целия материален сектор.

Шествието ще се проведе от 11:30 ч. от пл. Македония до сградите на Министерски съвет и Народното събрание.

Претенциите

Синдикатите излизат на планирания протест на 11 декември

Остава насроченият за 11 декември протест на синдикатите. Информацията съобщи пред журналисти в кулоарите на Народното събрание президе...

Синдикатът на железничарите в България алармира, че за "БДЖ – Товарни превози" ЕООД управляващите предвиждат "Оздравяване" чрез съкращаване на хора и дейности и последваща продажба (подаряване) на дружеството.

"Крайно време е да стане ясно, че с "работещи бедни", каквито за съжаление са мнозинството от хората на наемния труд в България, няма как да се случи устойчивия икономически растеж, набелязан от новото българско правителство", заявява в своя позиция Национален браншов синдикат "Водоснабдител" – КНСБ. В нея синдикатът коментира още, че "продължава порочната практика под "пенсионна реформа" да се разбира предимно утежняването на условията за упражняване правото на пенсиониране, а не се прави необходимото за увеличаване на събираемостта на осигурителните вноски и намаляване на сивия сектор в икономиката".

В свое обръщение до депутатите в 43-то Народно събрание от 27-ми МИР Стара Загора Регионалният съвет на КНСБ в областния град подчертава настроенията сред работещите в "Мини Марица-изток" ЕАД, гр. Раднево, "ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД, с. Ковачево, "Брикел" ЕАД, гр. Гълъбово, "Енергоремонт" АД, гр. Гълъбово, "М+С Хидравлик" АД, гр. Казанлък и "Арсенал" ЕАД, гр. Казанлък.

Според регионалната структура на синдиката, която представлява 23 000 синдикални членове, увеличаването с четири месеца на възрастта за пенсиониране е неприемливо и тежко както за мъжете, така и за жените.

Членовете на Независимия учителски синдикат (НУС) – КНСБ също са разтревожени от предвидените рестрикции, приети от Министерския съвет в законопроектите за Държавния бюджет и за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2015 г. НУС апелира властимащите да извършват разумни и приемливи промени в законодателството, които да са обвързани с достатъчно финансиране и да обезпечават качеството на образование и на живот и труд на работещите.

ИПИ: Дългът в новия бюджет товари много обикновените хора

Как трябва да изглежда държавният бюджет – на този въпрос трябваше да дадат отговор експертите от Института за пазарна икономика,...

Синдикат "Бира, храни и напитки" – КНСБ също изразява своето твърдо несъгласие с провежданата политика на правителството по пенсионната реформа. Синдикатът апелира за криминализиране на неспазването на договореностите по минималните осигурителни доходи, неплащането на заплати, укриването на осигуровки и данъци, както и на неправомерното отпускане на инвалидни пенсии от ТЕЛК. Според синдиката също трябва да бъдат предприети активни мерки за решаване на въпроса с двегодишната дефлация, която убива икономиката на страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика