Колекторска реакция към Манолова: Изкупуването на дългове води до невероятен ръст на кредита

7840
Колекторска реакция към Манолова: Изкупуването на дългове води до невероятен ръст на кредита
Снимка: БГНЕС

Бих искала да кажа, че вчера Мая Манолова говореше за случай с изкупено задължение. Когато това става, дългът се прехвърля на купувача, а там говорим за нова ниша, не за колекторски компании задължително и там вече по-стриктна регулация няма, коментира Райна Миткова, председател на Асоциацията на колекторските фирми. Тя обсъди вчерашните думи на омбудсмана Мая Манолова по адрес на колекторските фирми.

Ако бъде забранено извънсъдебното събиране на дългове, дълъгът ще стане по-голям, категорична е Миткова и определи примера на Манолова от вчера (22 декември) за точно такъв случай. Минималните адвокатски хонорари са 300 лева, а съдебната такса е поне 25 лева, което се добавя към дълга, обясни Миткова. Тя обаче не можа да обясни как кредиторите веднага намират някого, след като с таксите дългът нараства лавинообразно. При колекторските фирми обаче комисионните не се вземат от длъжника, твърди Миткова.

Вероятно телекомите са продали големи пакети дългове на колекторските фирми

Нямам точна информация на какво се дължи рязкото нарастване на сумите, които колекторските фирми събират от длъжниците на телекомите. Ц...

Експертът призна, че все още има колекторски фирми, които действат с мутренски прийоми. Много е трудно да се искат пари, това е най-трудният разговор, каза Миткова. Г-жа Манолова е заблудена – съвсем различно е когато говорим за изкупено задължение, подчерта Миткова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика