Костов: Русия затръшва вратата към България

8212
Костов: Русия затръшва вратата към България

Лидерът на ДСБ Иван Костов заяви във Варна, че България не дължи пари на Русия по проекта "Белене".

Костов каза още, че правителството трябва да разшифрова поведението на Русия, защото към нея трябва да има по-сериозно отношение.

"Приканвам правителството да анализира по-дълбоко, а да не се хвърля по повърхността особено емоционално и да си даде сметка точно какво целят от руската страна. Защото Русия с този акт и с още един – с това, че отказва да даде документация на "Уестингхаус", за да направи своите бизнес проучвания, на практика саботира и втория проект – изграждането на 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй". Така че тези неща приличат на затръшване на вратата към България, за каквито и да е инвестиционни намерения. И се пита какво се очаква тя да получи. С това трябва да е наясно българското правителство щом руснаците изпълняват тази серия от смъртоносни наглед каскади за тях", заяви Костов.

Бунт за "Белене"

Инициативен комитет "Аз не се отказвам от АЕЦ "Белене", а ти ?" връчи декларация в НС в подкрепа на референдума по темата, адресиран...

Той допълни, че идва краят на руското господство на газовия и нефтения пазар в Европа, а "Газпром" няма средства за реализация на проекта "Южен поток". Според него, ние можем да станем независими от руските енергийни доставки заради находищата от шистов газ, който вече ще се добива по технология, различна от фракинга, както и заради проекта "Набуко", който вече си е пробил път.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика