Красимир Янков: Нужен е консенсус за бъдещето на сектор "Земеделие", за да стане гръбнак на икономиката ни

2668
Красимир Янков: Нужен е консенсус за бъдещето на сектор "Земеделие", за да стане гръбнак на икономиката ни
Снимка: Архив

"Очаквам поука от кризата. Необходима е политика на помощ от държавата към малките и средните стопанства, за да бъдат устойчиви. Това трябва да се осъзнае, когато в условията на криза ще разчитаме задоволяването с хранителни стоки да стане основно от местно производство."

Това заяви в Народното събрание депутатът от ПГ на "БСП за България" Красимир Янков. Той изрази безпокойство, че заради ограничителните мерки към пазарите, традиционни наши стоки няма да могат да стигнат до потребителите, а производителите им ще загубят, защото продуктите са нетрайни.

Красимир Янков: Спешно да се преразгледа решението за тестовете и те да станат масови

"Борбата с COVID-19 можеше да се изнесе далеч преди болничната помощ чрез ранно диагностициране. Има такава практика в европейски стран...

Красимир Янков обясни, че има добри практики, които могат да бъдат приложени у нас, като стандарт за свежи продукти, който да бъде прилаган не само за времето на извънредното положение.

Народният представител беше категоричен, че е необходима политика на приобщаваща икономика в земеделието, насочена към устойчиви малки и средни стопанства, които да са гръбнак на производството на хранителни стоки.

"Трябва да имаме цели, зад които да се обединим - приемлива цена на продукцията и без прекалено високи посреднически надценки. Освен това трябва да има механизъм - регламент, с който да се гарантира справедлива цена за производителя и приемлива за потребителя за качеството, което иска", добави народният представител от левицата.

"Призовавам ви: Спрете с имитацията на загриженост! Хората ще разберат истинската щета, която им е нанесена от наложените рестриктивни мерки заради извънредното положение. Сега е времето да се осъзнае какви грешки са допуснати в сектор "Земеделие", те да бъдат осмислени и да има общо виждане и консенсус за бъдещето на сектора - гръбнак на икономиката ни", заключи Красимир Янков.

Красимир Янков към медиците: Благодарим ви за всеотдайността! Поклон пред знанията и уменията ви!

"7 април - Световният ден на здравето и професионален празник на нашите медици. Хората, приели за своя мисия спасяването на човешки жив...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com