КРИБ поиска покриване на загубите на превозвачите

7781
КРИБ поиска покриване на загубите на превозвачите

Българските превозвачи получиха подкрепа и от работодателските организации в протестите си срещу неоснователното задържане на камиони на турската граница.

От Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) призоваха кабинетът да защити бизнеса и да въведе реципрочни мерки срещу Турция до намиране на решение. От КРИБ искат България да предяви и иск за претърпени загуби пред европейските институции. "Българският бизнeс губи милиони евро от дискриминационни действия на турските власти", казаха от КРИБ.

Турция вдига рестрикциите за българските превозвачи

Да бъдат вдигане всякакви рестрикции по отношение на българските превозвачи на територията на Република Турция, това бяха указанията, д...

От КРИБ изразиха възмущението си от дискриминационните мерки, прилагани срещу българските превозвачи при преминаване на българо-турската граница, които водят до сериозни загуби и пропуснати ползи не само за превозвачите, но и за експортно-ориентираните отрасли на България, а оттам и за цялата икономика.

В така създалата се ситуация проявяваме разбиране за крайните мерки, предприети от българските превозвачи, обединени в желанието си да намерят решение на проблема. Българският бизнес губи милиони Евро от едностранните, дискриминационни действия на турските власти. Това се превръща вече в рецидив, може би защото всички предишни подобни действия оставаха без последствия, посочват от КРИБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика