КРИБ предлага работодателите да дават ваучери за почивка на работниците

12182
КРИБ предлага работодателите да дават ваучери за почивка на работниците

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с председателя на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев и с изпълнителния директор на организацията Евгений Иванов, за да обсъди възможностите за сътрудничество, съобщава пресцентърът на министерството.

Като най-голямата работодателска организация в България, КРИБ е готова да си сътрудничи с Министерството на туризма в налагането на конкретни мерки за повишаване качеството на туристическия продукт и увеличаване на туристическия поток за страната. Още през 2009 г. КРИБ регистрира Съюз на българската туристическа индустрия като неправителствена организация, която да работи за обединяване на бизнеса, обясни Кирил Домусчиев и допълни, че организацията приветства идеята на Министерството на туризма да консолидира туристическия бранш.

Кирил Домусчиев: Олигарсите пречат на чуждите инвестиции

"Олигарсите, които разпределят ресурсите пречат нормални инвеститори да дойдат в България. Трябват сериозни реформи. Няма среда за норм...

КРИБ подкрепи и желанието на министър Ангелкова да се инициират промени в Закона за туризма, както и такива, свързани със статута на националните ни курорти.

Конфедерацията заяви своята готовност да участва в стимулирането на вътрешния туризъм.

Според Домусчиев и Иванов у нас може да се приложи една от добрите практики в някои от страните от ЕС, а именно - предоставяне на ваучери за почивка на служителите на отделните предприятия и компании от техните работодатели.

КРИБ и веригите заедно срещу нелоялната търговия

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и Сдружението за модерна търговия (СМТ) подписаха "Споразумение за ...

Министър Ангелкова одобри идеята и заяви, че подобна мярка за стимулирането на вътрешния туризъм би могла да се въведе, след като бъде обсъдена и съгласувана с министъра на финансите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика