КЗК отмени доставка на тролеи в Стара Загора

34680
КЗК отмени доставка на тролеи в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решението на местните власти в Стара Загора за възлагане на обществена поръчка за доставка на 14 тролея за града на фирма „Са3” ООД. Заради това процедурата се връща в начален етап – оценка и класиране на оферти.

Като причина за отмяна на решението на управителя на „Тролейбусни превози” ЕООД се посочва, че избраната фирма не отговаря на някои условия по поръчката.

Тролеите в Добрич могат да отидат в историята

В началото на следващата седмица по време на редовното си заседание Общинският съвет на Добрич ще обсъди възможността за преструктурир...

Едно от изискванията е участниците да имат изпълнени договори през последните три години 2010 - 2012 г. за доставка/продажба на най-малко 1 специализиран автомобили над 5 т. с инсталирана хидравлично-подемна техника, притежаващ сертификат/и за ЕС одобрен тип, издаден от компетентен орган. По това условие дружеството изпълнява само една част - изпълнен договор за доставка на подобен автомобил, но без приложен сертификат за ЕС одобрен тип.

На следващо място, като техническо изискване в обявлението, е включено представянето на препоръки за добро изпълнение за най-важните договори или други документи, доказващи вида на изпълнените дейности с отразени стойност, дата и място на изпълнение. Избраният за изпълнител участник е представил четири на брой референции, като в тях е отразена единствено годината на доставката. Липсва отразяване на стойността на договора, както и място на изпълнение, в разрез с изискването на възложителя.

Следващото нарушение от страна на оценителната комисия е, че не е установила липсата на сертификат ISO 9001:2008 за сервиза на автомобилите в офертата на участника и не е изискала такъв да бъде представен допълнително.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика