Малките депозити в България намаляват

5895
Малките депозити в България намаляват

9 млн. депозита в България са най-много до 1000 лева. А както добре знаем, от началото на тази година вече се удържа данък върху лихвите. По данни на БНБ обаче българите, които влагат толкова малко спестявания в банките, стават все по-малко.

В същото време милионерите в България се увеличават растат с 95 за година или поне толкова са новите сметки, в които има наличност над милион.

Алтернативи на депозита – премълчаните опасности

Идеята на финансовия министър Симеон Дянков да се облагат лихвите по депозитите едва ли ще доведе до съществена промяна в навика на бъ...

Спестяванията до 1000 лева намаляват за година с около процент. Според банкери причината за това не е новият данък, тъй като хората са започнали да заделят по-малко още преди да се обяви новата идея, информира "Нова телевизия".

В графата спестявания до 1000 лева има натрупани общо малко над 1 милиард лева. Новият данък явно не плаши богатите, въпреки че се коментираше, че налогът се насочва именно срещу тях. Само за последното тримесечие на 2012-а, когато се заговори за данък лихва, милионерските сметки скачат с 24. Общо те са 649 на брой. В тях има над 1 милиард и половина лева.

Данъкът за лихвите, изплатени през януари, трябва да се внесе до края на месеца, така че ще мине време, преди да стане ясно колко всъщност ще се окаже първата вноска по новия данък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com