Марешки знаел, че има контрабанда на горива, но не знаел кой я прави

5590
Марешки знаел, че има контрабанда на горива, но не знаел кой я прави
Снимка: БГНЕС

Абсолютно сигурен съм, че контрабанда не може да има без участието на тези, които наблюдават. Ръководител на парламентарната комисия, която наблюдава, е Емил Димитров-Ревизоро. Аз знам, че има контрабанда, но не знам кои са, той казва "двама крупни контрабандисти". Мен не ме е страх да си казвам. Това заяви лидерът на "Воля" и зам.-председател на парламента Веселин Марешки, който успя да се вкопчи в задочен двубой с Димитров заради изказване на Ревизоро пред БНТ, че имало двама крупни контрабандисти.

Снощи Марешки обяви, че ще прати сигнал срещу Ревизоро, защото не казва на прокуратурата кои са тези контрабандисти, но депутатът отвърна, че е подал сигнал. Ревизоро уточни, че ставало въпрос за "икономически субект", който смесвал горива със сяра и така им сваля цената. А по думите на депутата пред "24 часа" са, че служители на Марешки продължавали да дават заявки за гориво от база на този производител, макар по документи зареждането да е от съседна база, и то след като били открити на два пъти при проверки проблеми с дизел, смесен със сяра, в негови бензиностанции. Марешки не знае ли какво правят тези негови служители, пита Димитров.

ОПЕК се плаши от Русия за петрола, бензиностанция на "Лукойл" продава дизела най-евтино в България

Укрепването на връзките между Москва и Рияд, а също така координацията на техните действия на петролните пазари предизвиква недоволство...

Марешки отрече и, че имал проблем с бизнеса си, защото при по-малък марж печелел от оборот. Той каза, че 1 стотинка печалба на литър му стигала. Кучето е заровено в надценката, която си слагат бензиностанциите, категоричен е лидерът на "Воля”.

И още

Относно това дали е шега, че "Воля" иска Румен Радев да пробва да стане кмет на София, Марешки обясни, че симпатизира на Радев и заради това го посъветва да тръгне по пътя на Бойко Борисов – става кмет на столицата, после премиер, и действа. Искаме на всички българи, които имат качества, да им дадем шанс да се проявят, обяви Марешки, според когото на Радев му било тясно президентството.

Същевременно Марешки каза, че не подкрепя никого, само българските граждани за горивата и майките на деца с увреждания срещу „онези двамата”. Ако сме във властта, знаем как да решим тези проблеми, подчерта лидерът на ГЕРБ. И добави, че "тези от ВМРО две години не могат да разберат, че са управляващи", като поиска оставката на Красимир Каракачанов. Искаме му оставката за цялостно творчество, подчерта Марешки. Той посочи Каракачанов като "патерицата на БСП и ДПС". Въпросът е да накараме правителството да работи, заяви Марешки.

Френското правителство въведе мораториум върху повишаването на цените на горивата

Министър-председателят на Франция Едуар Филип обяви въвеждането на мораториум върху повишаването на цените на горивата. Мораториумът ще...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Все по-близо до отлагане на пълната либерализация на пазара на ток

С гриф "секретно" и "поверително" са договори с еврофинансиране за 60 млн. лв.

Комисията по туризъм одобри промени за по-лесно наемане на чужди сезонни работници

Бивш социален министър се усъмни дали пенсионерите с минимална пенсия не получават и други доходи

Тристранката обсъжда обезщетенията при безработица

"Единственият път за вход на руски газ ще е през България": Илиян Василев за "Турски поток"

Росен Карадимов: Министерството на иновациите и растежа внася стратегията за развитие на ББР

България увеличава вноса на евтини млечни суровини от Украйна

Турският финансов министър: От юни се задава бърз спад на инфлацията

Три компании ще инвестират общо над 100 млн. лв. в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com