Мирослав Найденов: Защо управляващите не коментират 19/45?

36716
Мирослав Найденов: Защо управляващите не коментират 19/45?
Снимка: БГНЕС

На 19-то число по 45 хил. лева при ресорния заместник-министър в Министерството на земеделието и храните (МЗХ) – тази схема е влязла в действие по отношение на директорите на шестте горски държавни предприятия в България. Първи за нея публично спомена лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че директорът  на Държавното горско стопанство за Северозападна България Юри Миков е бил готов да я разкрие със скандални подробности. Миков обаче загина при автомобилна катастрофа в Гърция.

В сутрешния блок на Нова телевизия бившият земеделски министър Мирослав Найденов призна, че сегашният заместник-министър на земеделието и горите Валентина Маринова е била на служба при Найденов. Тя е била секретар към Агенцията по горите, а сега е единствената жена зам.-министър в МЗХ, като според слуховете на жена зам.-министър се носят парите от горските стопанства. Найденов поиска да знае защо сегашните управляващи не говорят за 19/45, след като скандалът се раздуха.

И Найденов не каза за кого е била схемата 19/45

Схемата 19/45, за която говори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов преди седмица, е била създадена за определена политическа сила. За коя точ...

Същевременно бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров каза, че директори на горските стопанства са им се оплаквали по въпроса. Той заяви, че „повече от половината директори” са им се оплаквали. Те били казвали, че „такова нещо не се било случвало и по мутренските години”.

Как са се набирали 45 хил. лева месечно? Отговорът е прост – незаконна сеч, заяви бившият земеделски министър.  Не знам как се носят парите – в плик или куфар, но се носят в МЗХ, казва Найденов с уговорката, че нищо не е доказано. И отрече категорично, че схемата 19/45 е действала по времето на ГЕРБ.

Преди време Валентин Карамфилов, бивш председател на комитета по горите, обвини Мирослав Найденов и Емил Димитров, че са прокарали промени, с които Агенцията по горите получи статут на изпълнителна агенция. След това беше приет нов закон за горите. Той е закон за Мирослав Найденов и буквално казва „Държавата е наша, гората е наша”, категоричен е Карамфилов.

Пълна демагогия е, че разделянето на контрола и ползването на горите са виновни за състоянието на лесовъдството. Абсурд е предприятията, които използват горите, сами да се контролират, подчерта Емил Димитров. Достатъчно е да кажем, че Карамфилов е шеф на комитета по горите от времето на Жан Виденов, добави Мирослав Найденов.

Няма незаконна сеч на Боровец, твърдят от местното горско стопанство

Няма документна измама и няма доказателства за незаконна сеч в местността Черната скала при Боровец. Това заяви инженер Дамян Лазаров о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика