Найденов: Храните ще продължат да поскъпват

4148
Найденов: Храните ще продължат да поскъпват

Скокът на цените на храните у нас и в световен мащаб ще продължи. Причината е сушата. Такава суша като тази година не е имало, убийствена е, заяви земеделският министър Мирослав Найденов пред бТВ, предаде Стандарт нюз.

Цените в световен мащаб поскъпват, тази тенденция ще продължи следващите месеци, а и години. Няма как да избягаме от тази тенденция, коментира той.

Въпреки това Найденов изброи и стоки, които на българския пазар не са поскъпнали. Дълъг е списъкът на храните, които поевтиняват
, каза той. Поевтинявали колбасите, каймата, пилешкото и други основни продукти. Тези, които са от социалната кошница, не са поскъпвали от два месеца насам, дори цените им са понижени, заяви министърът.

По думите му много от производителите работят на ниска печалба, дори и на загуба, за да запазят работни места. Земеделският министър призна, че покупателната способност на българина намалява. За да се справи с тази негативна тенденция, правителството предвиждало увеличение на пенсиите, вече били увеличени заплатите на държавните служители. Това, което правим, трябва да бъде оценено, заяви министърът.

Във вторник Държавната комисия по стокови борси и тържища изнесе данни за сериозно поскъпване на хранителните продукти. Найденов заяви, че и неговите, и на комисията данни са верни.

Редактор: Яна Баярова

Миро Найденов позира до муле, убеждава, че няма спекула с дървата

Цените на дървата за отопление са реални, не са изкуствено завишени, нито пък спекулативни, каза в Благоевград министърът на земедели...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика