"Нова Република": Служебният кабинет да разследва фалита на КТБ

2642
"Нова Република": Служебният кабинет да разследва фалита на КТБ
Снимка: Нова Република

От дясното обединение "Нова Република" поискаха от служебния кабинет да бъдат освободени синдиците на КТБ и да бъде проведено истинско разследване за фалита на банката.

В писмо до служебния финансов министър Кирил Ананиев, представителите на десницата настояват да стане ясно има ли лица, свързани с репресивните служби на комунистическия режим, получили необезпечени кредити.

"Нова Република": Партиите да подпишат пакт за икономически растеж без корупция

Дясното обединение около ДСБ "Нова Република" предлагат на останалите политически сили пакт за бърз икономически растеж и изкореняване ...

От "Нова Република" искат проверка на предприетите действия, но преди всичко и на бездействието на тогавашното ръководство на ДАНС преди и по време на фалита на КТБ.

Въпреки настоятелните искания и може би десетките парламентарни въпроси по темата от страна на Радан Кънев, Мартин Димитров, Петър Славов и Методи Андреев, фирма за международни разследвания беше наета единствено за писането на аналитичен доклад, но не и за реалното връщане на източените средства.

"Отношението към проблема в края на мандата на кабинета Борисов-2 дори граничеше с безхаберие, като на парламентарен въпрос за събираемостта, зададен от Мартин Димитров и Петър Славов през януари 2017 г., министърът на финансите Горанов дори не сметна за необходимо да ни отговори", допълват от пресслужбата на обединението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика