Новак: Знаете, че "Южен поток" е спрян

3888
Новак: Знаете, че "Южен поток" е спрян
Снимка: Министерство на енергетиката

В края на втория ден от работата на икономическия Гайдаровски форум, провеждащ се в Москва, руският енергиен министър Александър Новак, заяви, че газопроводът "Южен поток" е спрян

"Вие знаете, че този проект е спрян и то не по инициатива на руската страна и не се водят никакви преговори или действие по този въпрос", каза Новак пред БНР. 

"Южен поток" рано или късно ще има, убеден е Стойнев

"Рано или късно такъв проект ще има, не може за богатите да има „Северен поток”, а за южна Европа да няма руска газ". Това ...

На въпрос дали има контакти на високо равнище между българската и руската страна по темата, енергийният министър отговори: С България и с вашия министър на енергетиката постоянно сме в контакт и сме в различни форми на комуникация.

"Така че между нашите две министерства има изградено международно сътрудничество, ние сме в контакт помежду си", каза той. 

Руският енергиен министър Новак заяви още, че страната му не планира да намали експорта на нефт от Руската федерация през тази година. Според него прогнозната цена на „черното злато“ през 2016 година ще се движи в диапазона между 30 и 50 щатски долара. На въпрос дали Русия би участвала във възможна срещата на страните от ОПЕК през периода февруари-март министър Новак, заяви че няма за сега такава договорка между Москва и държавите от петролния картел.

Припомняме, че на 1 декември 2014 г. по време на посещението си в Анкара руският президент Владимир Путин заяви, че Москва спира проекта „Южен поток“. През 2015 г. "Южен поток" опита да се превърне в „Турски поток”, но не можа. Заради свалянето на руския самолет Су-24 на границата със Сирия Москва и Анкара спряха преговорите за газопровода "Турски поток".

Русия: Преговорите за "Южен поток" са прекратени

Преговорите за "Южен поток" са прекратени. Няма основание за тяхното възобновяване. Това заяви Дмитрий Песков, говорител на президент...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com