Очаквано: Министерството на инвестиционното проектиране отиде в историята

19268
Очаквано: Министерството на инвестиционното проектиране отиде в историята
Снимка: БГНЕС

43-ото Народното събрание закри Министерството на инвестиционното проектиране.

С поправки в Закона за устройство на територията, внесени от парламентарната група на ГЕРБ, структурата създадена от кабинета "Орешарски" бе закрита. Функциите й отново преминават в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, информира БГНЕС.

МИП одобри инвестиционни проекти за над 134,3 млн. лв.

Инвестиционни проекти на обща стойност над 134,3 млн. лева са одобрени от Министерство на инвестиционното проектиране, заяви пред журна...

Поправките бяха приети още днес на първо и второ четене в пленарната зала.

Всички функции на министъра на инвестиционното проектиране се поемат от министъра на регионалното развитие и благоустройството, който ще осъществява държавната политика по устройство на територията, ще координира дейността на централните и териториалните органи на изпълнителна власт, на органите на местното самоуправление и местната администрация, ще извършва методическо ръководство и упражнява контрол върху цялостната дейност по устройство на територията. Ще назначава Национален експертен съвет по устройство на територията и регионална политика и организира неговата работа.

В изпълнение на правомощията си в областта на устройство на територията министърът на регионалното развитие и благоустройството ще издава подзаконовите нормативни актове, предвидени в закона. Функциите на министъра на инвестиционното проектиране по отношение на Дирекцията за национален строителен контрол и Агенцията по геодезия, картография и кадастър се поемат от министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Същевременно със свое решение правителството възложи на министъра на регионалното развитие и благоустройството да упражнява правата на първостепенен разпоредител с бюджет по бюджета на закритото МИП за 2014 г., съобщиха от правителствената информационна служба.

Министерството на инвестиционното проектиране е най-непрозрачното

Създаденото от настоящето правителство Министерство на инвестиционното проектиране (МИП) е най-непрозрачното от всички министерства на ...

Това означава, че той ще може да се разпорежда със средствата по банковите сметки на ведомството, както и да определя лицата, които имат право да се разпореждат с тези средства.

В структурата на Министерския съвет няма кой знае какви големи изненади. Закриването на така нареченото Министерство на инвестиционното проектиране е логична стъпка, тъй като то беше създадено изкуствено, за да обслужва интересите на ДПС. Това каза в началото на месеца в интервю за Агенция „Фокус” политологът Александър Маринов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика