Отново протестираха заради ниските изкупни цени на земя за Северната тангента

29688
Отново протестираха заради ниските изкупни цени на земя за Северната тангента
Снимка: БГНЕС

Собственици на земи за втори път протестираха в София срещу ниските цени, на които имотите им се изкупуват, за да се построи на тях Северната скоростна тангента. Пред Министерски съвет днес протестиращите поискаха постановлението, с което са определени цените, да бъде отменено, предаде „Фокус”.

Пред сградата имаше засилено полицейско присъствие. Протестиращите бяха блокирали пространството пред институцията, като движението за автомобилите не можеше да се осъществява по бул. „Александър Дондуков”. Те развяваха български знамена и държаха плакати с надпис: „Този път далаверата няма да мине”.

Павлова: Твърденията на Терзиева за Северната тангента не са верни

Оценката на земите, които трябва да бъдат отчуждени по трасето на Северна скоростна тангента, е направена и приета през декември 2013 г...

Събралите се заявиха, че е изпратено писмо до правителството с искане да се преразгледа становището за цените на имотите за отчуждаване, но към този момент нямат отговор. Протест заради занижената оценка на частните земи са се провеждали и в населените места, които са засегнати от изграждането на Северна скоростна тангента. Протестиращите заявиха, че протестите ще продължат, ако правителството не отговори адекватно на искането им.

Първата демонстрация на земевладелците беше в средата на февруари пред сградата на Агенция „Пътна инфраструктура”. Тогава регионалният министър Десислава Терзиева хвърли вината за бъркотията върху управлението на кабинета „Борисов”. Нейната предшественичка Лиляна Павлова обаче заяви, че оценката на земите, за които става въпрос, е направена през декември 2013.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика